2016. február 11., csütörtök

Fóbia

Van nekem egy bajom. Nem gyakran kell együttélni vele, de amikor igen akkor az nagyon nehéz.
Rettegek ugyanis minden, a testhez nem szervesen hozzátartozó kiálló bütyöktől. Nehéz volt megtanulni együttélni a csuklómban a kb 5 mm-s csontkinövéssel (most már azért vagyunk jóbarátok, mert leszoktam arról, hogy megérintsem) és még nehezebb a köldökcsonkkal való jószomszédi viszony kialakítása.
Egyszerűen rettegek. Tudom, biológus létemre ez nem szép dolog, de hát épp ez a része volt az, ami az orvosi pályától visszafogott.
És hiába tudja az agyam, hogy oda be kell terjedni a hámnak és majd leválik amikor eljön az ideje, nekem ez egy olyan hatalmas gát a gyerekápolásban amin alig alig tudok túllépni. A napi többszörös alkoholos alámosás minden egyes alkalommal egy kín. Klárival bevérzett, akkor rohantunk a sürgősségre. Most nem vérzik, de levezik és egy hajszál tartja, és bennem is hajszál tartja a lelket minden egyes tisztábatevéskor, hogy vajon mikor fogok találkozni a levált köldökkel vagy istenőrizz egy újabb bevérzett területtel.
Alig várom, hogy köldöktelenedjen meg a legény.
Pezsgőbontás lesz.
EDIT: kb egy félórával a poszt után felébredt és kibontottam és az alvadt vértől sírni kezdtem, mondtam, hogy én ahhoz hozzá nem nyúlok, MOST megyünk vele orvoshoz. Aztán jött a férfiúi tisztánlátás, Zuram kézbevette a dolgokat, a köldököt is annyira, hogy a kezében is maradt és ott volt alatta a tökéletes sima és természetes színű finom új bőröcske. Nagy az öröm, felszabadultam...
Úgy tűnik, csak egy kis panasz kellett.

5 megjegyzés:

Macus írta...

Már nagyon hamar leválik, addig tarts ki!

Annamari írta...

Úgy tűnik, csak sírnom kellett egy kicsit, azóta már nincs köldök a láthatáron :) . Miután megírtam a posztot, az úrfi felébredt és tisztába kellett tenni. Kibontottam és ott volt a nagy alvadt cér a csonk alján. Zuram kezébe vette a dolgokat és megszabadított tőle, miközben én sírtam mellette, hogy bevérzett és orvoshoz akarom vinni, mert meg sem merem érinteni.
És láss csudát: a csonk alatt tökéletes sima bőr várt. Tehát minden fóbiám ellenére jól kezeltem...
Túlvagyunk a nehezén. Holnapután fürdetés.

paribanu írta...

:-) Nyugi Annamari. Nyugi. Én a fürdetéstől féltem. Nálunk is a férjem, meg anyu voltak, akik kezdetben ezt a feladatot megoldották. Utána már én is. Elmúlt az én fóbiám is.

paribanu írta...

:-) Nyugi Annamari. Nyugi. Én a fürdetéstől féltem. Nálunk is a férjem, meg anyu voltak, akik kezdetben ezt a feladatot megoldották. Utána már én is. Elmúlt az én fóbiám is.

Annamari írta...

Katikám, ez nem félelem, hanem fóbia. De tényleg megoldódott, igaz, nem belőlem múlt el, hanem az ok szűnt meg :D