2013. július 28., vasárnap

Kláriholmik

Az van, hogy úgy döntöttem: nincs elég felsője a leányzónak, kell neki pár. na nem, nem ma, itt most 19 fokot mutat a számítógépen a "gadget", ami valahonnan a netről szippantja le az infót, de tuti van 22 is, és még 10 óra sincs, szóval mára nem kell hosszúujjú, de lesz még hűvösebb is...
Az elsőt már rég elkezdtem, barátkozom az akrillal, (hát a Detroiton és Trisen kívül ez még nem sikerült egyiknek sem, ennek a Margareta-nak sem), nem szeretem, nyikorog, nem tetszik a kötésképe.
Ennek ellenére már majdnem megvan, és azért is itt álltam meg és nem hamarabb, mert mindenképpen meg akartam nézni a nyaka hogyan működik. Merthogy elölgombolóst akartam. A technikáját már értem, kivitelezhető lentről is.
Szerintem be fogom fejezni (vagy nem?) ---- nem tudom.
A másikból sokkal kevesebb van meg, azt felülről kezdtem és pamutból kötöm. Még 7 sor és leválasztom az ujjait.
A zöldje egy Sunny nevű pamutfonal a Coats-tól, Catania-szerű - olvadozok annyira tetszik (de semmi infót nem találok róla). A bézs-fehéret pulcsi formájában vettem, és kibontottam.
Most ez a két projektem van valóban folyamatban - a többi mellett, ami csak pihenget a wip-dobozban.

5 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Én is mindig vacillálok, hogy a gyerekeknek akrilból kössek, mert annyival praktikusabb lenne, főleg a nagyobbiknak, de aztán az istennek sem visz rá a lélek. Én lassan kötök, ráadásul kevés időm is van, és akkor már legyen olyanból, amit szeretek, legyen jó fogni, hagyni futni az ujjaim között, megsimogatni. De azért a lurkónak csak jobb lenne akrilból kötni....

Zsoofi írta...

Meg igazából az is zavar, hogy szerintem az akril aránytalanul drága. Mármint itt Szegeden legalább 500 forint volt egy gombolyag még évekkel ezelőtt (mostanában már nem is néztem meg őket), és mondjuk én olyan százast, legfeljebb kétszáz forintot adnék érte, mert hát, könyörgöm, műanyag, alig kerül valamibe előállítani!!!

Annamari írta...

Szerintem ez sokunk dilemmája. :) már nagyon rég készülök egy kézzelfontból kötni neki egy kardigánt, és nem visz rá a lélek. Aztán meg arra gondolok, hogy mégis megkötöm, és aztán megint mégse.
Na de ez az akril nem tetszik. Ami akril és tetszik is, az jóval vastagabb.
Az ára: a Tris az nagyon olcsó (hazai fonal), a Detroit kicsit drágább (de gyapjúhoz képest olcsó), de azt jó kötni. Komolyan mondom. És jó lesz a megkötött darab tapintása is.
SZóval igen, nálam lesz az akrilnak folytatása is, és lesz kötés gyapjúból is :) és szerintem pamutból is :)

MrsYarnart írta...

miért ne fejeznéd be? szerintem praktikus akrilból vagy kevert fonalakból kötni kisgyereknek. óvodába, játszótérre a csúszdára, homokozóba valami strapabíró kell. meg olyan, amit könnyű mosni és szárítani :)

Annamari írta...

Mert nem esik jól kötni. :( és mostanában megint nem vagyok (mindig) topon, úgyhogy amikor kötök az olyan legyen, ami simogat. Bentről is. Ami jólesik. Mint Zsoofinak.