2012. december 9., vasárnap

Második fonás

Elkészültem a második Bucikás rovingom megfonásával.
Múltkor mutattam a rovingot és a fonal elejét, mára cérnázva-gombócolva, kötésre készen van a fonal.
Mivel ezt vastagabbra akartam fonni át kellett állítsam a csipegetésemet, ez elég nehezen ment. Az egyágúak nem is voltak annyira egyenletesek (a végére azért elég jól belejöttem), de a vastagabb ágak cérnázása nagyon sokat javított a helyzeten.
Miután megfontam a két kis gombócot orsót cseréltem: azokat a nagyon könnyű orsón fontam és vastagabb fonalat fonni könnyű orsón nem könnyű. Állandóan próbált visszatekeredni és ez sokat lassított a folyamaton. A maradék rovingot aztán hosszában kettéosztottam és elkezdtem a nehezebb orsón fonni, hát ment mint a karikacsapás. És egy-egy fél ráfért egy-egy orsóra.
A cérnázás is gyorsan ment (a Kromskin), mert rövid lett a vastag fonal, a nagyobbik része 130 méter.
(+ a két kis gombóc még kb 60 méter).
A cérnázott fonal sokkal zöldesebb hatású lett mint amire vártam és sokkal kevésbé barnás, nagyon tetszik.
A barna valahogy sehogysem találkozott önmagával, talán csak egy nagyon rövid szakaszon és így inkább kihangsúlyozza a többi színt. A kékek is mintha kevésbé látszanának, de vannak határozottan kék részei azért. Az összhatás türkizes-zöldes (legalábbis ezekben a nem túl élénk fényekben amik ma voltak annak tűnt)
A végén az egyik félből maradt pár méternyi, akkor azt levettem a papírgurigáról amiről cérnáztam és összecérnáztam önmagával, beleillesztve fonal másik végét.
Most feldolgozásra vár:
Kíváncsi vagyok milyen lesz megkötve. Ha minden úgy megy ahogy nem ment az elmúlt napokban (amikoris Klárikát 11 körül sikerült csak elaltani) akkor még ma este elkezdem a sapkát belőle. Remélem, elég lesz a fonal :)

4 megjegyzés:

paribanu írta...

Hú, de várom, hogy el kezd!:-)

MrsYarnart írta...

nagyon szép! és hát nagyon kíváncsi vagyok, milyen sapka lesz belőle:)

Brigi írta...

ugyes vagy! nagyon szep!

Annamari írta...

KÖszönöm Lányok! Olyan jó kötni :)