2012. december 10., hétfő

Hányinger

A tegnapi szavazás előzetes eredményei alapján a többségnek nem lesz 2/3-a. Ami jó.
Ami viszont bennem hányingert váltott ki, az az rmdsz viselkedése: máris odatolták a képüket, felajánlva a maguk 5%-át. Cserébe miért? Hogy a magyarságnak jobb legyen? Francokat. Csak hogy újra kormányon legyenek, nem számít kivel, de a "krém" magkapja a maga kis szeletét ahonnan majd lehet nekünk pofázni, hogy mennyit tesznek értünk, erdélyi magyarokért. (amit én nem nagyon szoktam látni, érezni)
Amikor nyáron megfordult a kocka akkor a most nyertes USL azzal kezdett jönni, hogy ha ők lesznek kormányon akkor az rmdsz-szel szóba sem állnak. Én már akkor annyit mondtam mindenkinek aki betojt, hogy jézusmária, mi lesz a magyarsággal, hogy nyugi, ez pontosan a parlamenti választásokig lesz így (amúgy pedig ha nem is lennének ott a magyarság helyzete nem változna). És lőn. (még jó, hogy egyikükre sem adtam a voksomat, engem ezek a ringyók ne képviseljenek).
Tetszett viszont a politikai elemzők hozzáállása, akik elmondták: a magyarsággal az égvilágon semmi bajuk nincs, de az rmdsz viselkedése minden kritikán aluli, hogy a "báróik" (és felsorolt pár nevet) örökké kaparnak a jó pénzes posztokért.
Aztán felhívták az rmdsz elnökét, és az első kérdésre máris próbálta kikerülni a válszat azzal, hogy "a program és az elvek" - és ezzel lett közröhej tárgya, legalábbis testületi nevetést váltott ki a jelenlevőkből (meg belőlem is kötés közben). Milyen elvek?! Nekem az nem elv, hogy egyszer az egyiknek, másszor a másiknak tartjuk oda maguk. Ez számomra a kurvák elve: mindegy honnan, csak jöjjön a pénz.
Itt és most elhatárolom magam ettől. Csak mert magyar vagyok senki ne gondolja, hogy az rmdsz "elveit" vallom (nincs nekik olyan).
Remélem azért így, 50% fölötti erőkkel azért nem ugyanúgy fog tárgyalni a többség mint elődeik akiknek kellett az 50%+1-hez is az rmdsz. És remélem, hogy ha ellenzékbe kerülnek akkor majd rájönnek, hogy a szavazókért is kell tenni, nem csak a maguk zsebének megtömése érdekében.
(na, de tulajdonképpen az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy be sem jutnak a parlamentbe... akkor kéne aztán igazán dolgozni a szavazatokért 4 év múlva. És akkor talán ténylegesen is tenni kéne a magyarságért, nem csak szavakban)

Nincsenek megjegyzések: