2012. december 7., péntek

Választások

Én már egy ideje mindenkire szavazok (és ez most sem lesz másként) mert úgy érzem, senki sem képvisel de azért szokott zavarni a kampányidőszak.
Mindenünnen ömlik a sok ígérgetés amit én már csak legyintéssel nyugtázok - tudom, hogy addig tart míg oda nem kerülnek. Ami jó, hogy (eddig még) nem jött senki becsengetni kampánycuccokkal mert azokat igen csúnyán szoktam küldözgetni nem csak vissza az irodájukba. Több soron felvilágosítottam őket arról, hogy ez zaklatás, hogy a házamba hozzák a politikát amikor én nem kértem és mindig megkérdeztem, hogy adjam írásba, hogy a főnökeik megtudják, de sosem akarták elfogadni. És nem értik, hogy nem kell a golyóstoll, póló meg amit még hozni szoktak, mert azt sem fogadom el...
Az idén két dolog zavar nagyon.
Az egyik az, hogy a jelenlegi kormányzó ellenzék (igen, akármilyen hülyén hangzik) kiderítette, hogy nekik 2/3-os többség kell, hogy az alkotmányt meg tudják változtatni. Na, ettől azért félek. Nem az alkotmány megváltoztatásától, hanem mert azt látjuk, hogy mit jelent egy kétharmados többség a volt szocialista blokkban, hát diktatúrát nem kérek, köszönöm. Remélem 2/3 azért nem lesz, de a mérleg átbillen kicsit a másik oldalra.
A másik az rmdsz kampánya. Merthogy azzal kampányolnak, hogy ha jobb életet akarunk szavazzunk rájuk. Na, basszus, nem tudom az én memóriámmal van baj, de úgy emlékszem, hogy pontosan az rmdsz hozzájárulásával tudták csak levágni a fizetéseket, megnövelni az ÁFÁ-t, lecsökkenteni a GYED időtartamát és az erre az időszakra járó jutattásokat, megvonni az egészségügy és tanügy pénzforrásait - és sorolhatnám. Ezek után miért kéne elhiggyem, hogy jobb lesz nekem ha rájuk szavazok? Nem mint magyar, hanem mint állampolgár. A tevékenységük nem hogy a magyarságot nem vitte előre, de mindenkibe belevágott.
Szerintem kéne egy külön kocka a szavazólapon, ahol SENKI-re lehessen szavazni. Na én simán odaütném a pecsétet. Elegem van mindegyikből. Viszont a senkik fejében csökkenjen a parlament létszáma. Azt hiszem meg lennének lepetve a tisztelt politikus elvtársak... de legalábbis össze kéne számolni a szándékosan semmissé tett szavazólapokat. Bár tisztában lehetnek vele, csak épp nem érdekli őket. Ameddig dől a lé ugyebár a hiszékeny szavazók zsebéből addig kit érdekel???
Én javíthatatlan optimista lévén hiszem, hogy eljön az idő amikor lesz reális alternatíva és majd nem csak saját zsebre dolgoznak a választottak...
Addig is inkább végzem a magam dolgát, szerencsére van elég...

6 megjegyzés:

fenci írta...

És mész választani? mert sajnos az sem jó, ha nem - mert akkor hallgatólagosan elfogadjuk, hogy a nyakunkra varrnak valamit amit nem kérünk. De sajnos nincs kire szavazzak, egyik sem kell! Akkor most? tépelődök : menjek és válasszam egyik rosszat, vagy elfogadjam majd ami lesz. Igy sem, úgy sem jó...

Annamari írta...

megyek és addig nyomom a pecsétet ameddig a tinta tart... mi akárhogyanis kapjuk őket...

Kati írta...

A számból vetted ki a szót Annamari, én isa mindenkire szavazok, csupán azért megyek el szavazni, hogy más ne szavazzon az én lapommal.
És eddig azt hittem, hogy ez a Szabó Előd különb ember annál, hogy az rmdsz hazug kampánydalát énekelje.

Annamari írta...

Ettől tartanék én is, Kati. Hogy vinnének "fegyelmezett" szavazópolgárokat akik a nevemben döntenének.
Előd engem is meglepett. Én tanítottam őt középiskolában, rendes diák volt. Most meg udémérés kampánynótázó legyen...

MrsYarnart írta...

egy ideje én is kiábrándultam a politikából. mondjuk soha nem is érdekelt különösképpen, de amióta rájöttem, hogy mindegy, ki van a fejem fölött, jó csak akkor lesz, ha igazán tőlem és nem a nagyfejűeken múlik a dolog.

Annamari írta...

Én a politikusokból ábrándultam ki. Amúgy teljesen igazad van. csak azt érjük el amit mi magunknak kiharcolunk. Az ígérgetéseik semmit nem érnek...