2012. július 30., hétfő

Nyári kötögetős

Nehéz időszak volt ez a pár hét, az aszály és kánikula miatt. Ma esik, végre.
Az aszály számomra "csak" agyilag volt nehéz, mert helyenként a vízhiány olyan szintű, hogy kutak száradnak ki, az emberek attól félnek, hogy nem lesz amiből az állatokat itatni - a kertek öntözéséről rég letettek és én attól félek, hogy ez nem véletlen hanem egy tendencia ami az elkövetkező években folytatódni - és attól tartok fokozódni - fog. A kánikula pedig Klárának volt nagyon rossz, megint zsémbelődött. Na de jó, hogy kezdünk eljutni oda, hogy egyre hosszabbakat alszik éjjelente és így persze én is.
Elég nehezen megkötöttem még egy pár zoknit. A nehézsége is két összetevőből áll: egyrészt az időhiány, ez abban nyilvánult meg, hogy a pár első felét július 5-26 között kötöttem, meg, pontosan 3 hét alatt, aztán a másodikat 3 nap alatt - ez már reálisabb idő egy zoknira. A másik nehezítő tényező itt is a nagy meleg, elég rendesen izzadt a tenyerem kötés közben és borzasztóan tapadt a fonal a tűn emiatt.
A minta ugyancsak a Broken seed stitch.
Ezúttal kicsit változtattam az elsőhöz képest. Leglényegesebb az, hogy oldalt váltottam a színt és a kettős sima/fordítottat elkerülendő a passzé után szaporítottam egy szemet, hogy páratlan szemszám legyen a tűn.
A sarkát is másképp kötöttem meg, erősítve a kötést és kerekítve a hajlítást, azt hiszem ezentúl minden zoknisarkat így kötök meg, a végeredmény amellett hogy sokkal szebb szerintem tartósabb is.
A fonal viszont nem annyira hosszan volt színátmenetes, így a színes darabok keskenyebbek, és nem is mindig találtak a színek egymáson.
Újra 2.5 mm-s tűvel kötöttem (magic loop-pal), a fonal újra a múltkori szürke és újra Kurtenbach Sox 4 colors Twister, most is maradék, ennek a zokninak a maradéka.
Közben megy az olimpia, de nem tudtam olimpiai kötést "bevállalni", már nem én szabom meg a kötésre szánt időmet. Pedig terv az van újra, kötésileg is (A Haapsalu sall-t nézegetve kedvem támadt megkötni az eredeti Crown Prince Shawl-t, erre meg látom, hogy mindenki azt köti újabban). Más téren is tervezünk, de ez olyan és akkora terv, hogy ameddig nem bizonyosodunk meg arról, hogy képesek vagyunk kivitelezni addig nem is merek írni róla.
Végezetül pedig itt egy kép az Einstein-frizurájú Ludmilláról:
azt hiszem hamarosan fésűt kell neki vásároljunk. Vagy ez a születési haja még kihull?

8 megjegyzés:

Jutka írta...

Pici lányod gyönyörű!!! Öröm nézni a fotót róla.
Szerintem a cicus is jól sikerült, mert te készítetted szívvel, lélekkel a kislányodnak.
Zokni nagyon jól fogja melegíteni télen a lábadat:)
Terveidhez sok sikert kívánok!

Kati írta...

Egyre csak nő ez a kislány:) Olyan aranyos a frizurájával:)

Délka írta...

Nagyon aranyos haja van Ludmillának:) Bogi születési haja 3 hónapos korában elkezdett kihullani, vele párhuzamosan nőtt az új haja.

Borga írta...

Édes picur:)

Maris írta...

Jó a hajszerkezet, masnit bele! :-D

bucilla írta...

Annamari, nézd meg a Mr. Bean maciját milyen, aztán milyen híres lett:) A lényeg hogy te készítetted. A fiamnak még most is az ágyán van a báránya amit én varrtam, pedig 23 éves a drágám.
Ludmilla tünemény, a frizura formabontó, de a szemei hogy csillognak! Nagyon szép baba:)

Annamari írta...

Köszönjük :)

zazálea írta...

jajezababa!!