2012. február 17., péntek

Pihenős péntek

Elég fáradtnak érzem magam. A kéthetes full felfordulás és az ezt követő jelen hét elég megterhelő volt, igaz, 95%-ban sínen van minden.
Először is, köszönöm Paribanu
-----------------------------------------------------
A héten rájöttem (újra), hogy nem az egyes emberekkel van baj, hanem a rendszerrel. És igazából a rendszer hülyeségét csakis az egyes benne dolgozó emberek jóindulata teszi elviselhetővé. Köszönöm ezért a tőlem vért levevő asszisztensnőnek a kedvességét. Gondolom, nem olvas engem, de hosszú idők óta ez volt az első olyan orvosi tapasztalatom (a háziorvosomon és a nőgyógyászomon kívül) ami kellemes volt. Úgy kezdődött az egész, hogy a háziorvosom még január végén kiírta a terheseknek törvényesen ingyenes, és kötelező laborvizsgálatokat, hogy legyen időm olyan labort találni február elejére, ahol még vannak pénzalapok a vizsgálatok elvégzésére. Hadd ne mondjam, már elsejére sem voltak seholse pénzalapok. Ekkor döntöttem úgy, hogy akkor majd olyankor megyek, amikor tuti senki nincs, fizetős vizsgálatokat kevesen vállalnak be. Hát elmentem hónap közepén, és tényleg senki sem volt rajtam kívül. Azzal kezdtem, hogy elmondtam az asszisztensnőnek, hogy borzasztóan félek a vérvételtől (de tényleg) és hogy a számlát majd elküldöm a minisztériumnak, amelyik így megkurtította a kiutalt pénzalapokat, hogy törlessze, mert nekem az jár. Nem csak azért mert terhes vagyok, hanem mert sok éven át fizettem a semmit, és ehhez nagyon nincs kedvem. Ez volt a pont, ahol az asszisztensnő azt mondta, ő betesz a következő havi ingyenesek közé. Mondtam, hogy értse meg, nem azért mondom, mert nincs pénzem kifizetni itt pusztán elvi kérdésről beszélünk, ő hajthatatlan volt, így nincs mit udémérés egészségügyi miniszterünknek küldjek... pedig nagyon megtettem volna. Nem egyébért, de kíváncsi lettem volna arra, mivel indokolják azt, hogy egy törvényes, gazdasági és morális alapon is járó jogomat elveszik pénzhiányra hivatkozva. (Választási kampány előtt. Vajon hol a pénz?)
-----------------------------------------------------
Számomra cseppet sem meglepő, bár lehet szokatlan módon a laboreredményeim semmit nem romlottak. Még vérszegény sem lettem. Pedig nem szedek terhesvitamint. Viszont az influenzajárványra való tekintettel tegnap óta propolisz-kúrába kezdtem. Ezt megtetéztem C-vitamin-bevitellel: feketeribizlis sütit készítettem. 
Ma pedig újabb természetes vírusölést alkalmazunk: fokhagymás krémet fogunk vacsorázni ("muzsdéj"), hallal. (Én a tejfölös változatát szeretem.) Szörnyen büdösek leszünk holnap.
-----------------------------------------------------
A konyhafelújítás jó oldala után (rengeteget főztem-sütöttem a múlt héten, végre rendes kajákat ettünk) a rossz oldal: az egyik az volt, hogy a hátam megint bemondta az unalmast egy időre, megint csak segítséggel tudtam a fürdőkádból kiszállni, de ez megoldódott tegnap óta, most már megint rendesen mozgok.
A másik az, hogy a kéményből folyamatosan jönnek elő a hangyák. Mármint, hogy a padló szintjén, csak a kémény üregéből. Átrágták magukat a frissen glettelt és festett falon. Elhiszem, hogy nekik ott most nagyon jó - a kemény mínuszok elől a meleg kéménybe költözni, onnan pedig lakásokba bejárni kajáért (pedig ügyelek arra, hogy ne legyen ételmaradék számukra hozzáférhető helyen, de akkor is jönnek bóklászni), de nekem kellemetlen. Szeretnék kedves lenni velük, de azt hiszem nem fog menni. Úgyhogy aki tud jó és kegyes megoldást hangyák ellen, az megkérem mondja el nekem is, ellenkező esetben kénytelen leszek (környezetvédő létem és hitem ellenére) kemény szerekhez nyúlni. (bár ez esetben ők zaklatnak az én életteremben, tehát nem épp a környezetvédelem fogalomkörét meríti ki ez az egész).

4 megjegyzés:

paribanu írta...

Örülök, hogy elért hozzád:-) Majd még ...
Jó egészséget és nagyon vigyázz magatokra.

Kati írta...

Akkor vége a felfordulásnak? Finomat sütöttél. Hát a hangyákkal nem is tudom, anyu valami szert szokott használni:)

Márta néni azéris írta...

kiestt leviticalHangya ellen nem tudom egy béka nem lenne-e jó?! Ezt a labor pénzalap dolgot remélem nem olvassák a magyar illetékesek, mert nálunk is bevezetik.

Annamari írta...

Köszönöm még egyszer, Paribanu-Kati!
Igen, Kati. Most eszem az utolsó szeletkéket belőle.
Márta néni, a béka jó ötlet lenne, csak van pár akadálya: ilyen mínuszokban honnan szerezzek békát? És a harmadik emeleti tömbházlakásban meddig bírná?
Különben utánanéztem én is, sütőport nem szeretik!