2012. február 21., kedd

Erről beszéltem

És valóban törvénybe foglalták az apás gyereknevelést: ITT lehet olvasni róla. Végülis nem kötelező az apának kivenni, de akkor az anya egy hónappal hamarabb kell visszamenjen dolgozni. Na oké, de akkor hogyan erősödik a kapcsolat apa és gyermeke között, MÉGIS? Merthogy ez volt az indok.
Aztán rájöttek, hogy mégsem jó valami az egészben és visszatérnek rá, remélhetőleg fejjel nem pedig fenékkel gondolkodva. Erről ITT van egy cikk.
(azért az jó, ha választott politikusaink minden intézkedést meghoznak, aztán visszavonnak. Hatékony a munkájuk. Jó pénzért ezt is megtehetik, mi fizetjük őket, hogy próbálgassanak rajtunk ki mindent.)
Szóval nagy az Isten állatkertje. Az esélyegyenlőség jegyében...
És valóban EU-s dolog. Arra kíváncsi lennék, ezeket az eszetlenségeket mégis hány EU-s ország alkalmazza kötelező módon? Vagy csak mi vagyunk ilyen birkák, hogy mindent ránk lehet kényszeríteni?
EDIT: közben elolvastam az irányelvet eredetiben, hát messze nem azt mondja, amit román politikusok értettek belőle. Na, ez van, ha a politikusoknak minimális nyelvtudásuk sincs. Oda miért nem kérik az angol nyelvvizsgát?!

6 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

na ezt nem gondoltam volna...pedig eddig sem volt túl jó véleményem a politikusokról.

Annamari írta...

no comment. Nekem is. Én tegnap reméltem, hogy valami félreértés, pedig dehogy. Illetve félreértés, csak éppenhogy ők értették flre az angol szöveget...

Kati írta...

Hát ezek nem normálisak az biztos.

Zsoofi írta...

Istenem, ez már egy rossz vicc. Én mindig azt hittem, én gondolok túl rosszat az emberekről, de azt soha nem feltételeztem volna, hogy valakik ennyire hülyék legyenek!!!

Babi néni írta...

Okos ötlet. Megtakarít egy hónapot a kismamákon...

Ilyenekre szoktam gondolni ezeknek a szociálisan érzékeny intézkedéseknek a hallatán: @&#×$!

Annamari írta...

Ma ezt írtam egy képviselő elvtársnak:
"Tisztelt ... úr,
köszönöm válaszát, és is gratulálok gyerekeihez!
Szerintem nagy örömmel ült volna velük egy-egy hónapot, miközben anyuka napi 8 órát dolgozik, ezalatt főzött és takarított is volna. Így utólag minden olyan szép...
Én még mindig csak azt nem találom, HOL van ebben az irányelvben szó a KÖTELEZŐ apai gyesről :) vagy az én szövegértésemmel van baj, vagy nem tudom mivel. Azt megértem, hogy át kell ültetni a hazai jogviszonyok közé, csak szerintem nem azt, amit sikeresen átültetett pártunk és kormányunk.
Én úgy értem az idevágó cikkelyt hogy elvileg az anyáról nem ruházható át másra:
"A szabadság időtartama legalább négy hónap, és a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód
előmozdítása érdekében általában véve át nem ruházható módon kell biztosítani. Annak ösztönzése céljából, hogy
a szabadságot a két szülő egyenlőbb mértékben vegye igénybe, a négy hónap közül legalább egy nem ruházható át.
Az át nem ruházható időszak alkalmazásának módját jogszabályok és/vagy kollektív szerződések útján nemzeti
szinten határozzák meg, figyelembe véve a tagállamokban a szabadságra vonatkozóan jelenleg hatályos szabályozásokat."
tehát igazából nem az van, hogy az apa mennyit kell kötelező módon átvállaljon, hanem hogy az anya mennyi időt kötelező módon nem ruházhat át - ami az ő meglátásukban minimum egy hónap ami egyes tagállamokban változó lehet. És Önöknek, kormányszinten erről kellett volna dönteni.
De véleményem szerint EU-s fórumokhoz fogok fordulni (és nem csak én), hátha jobb belátásra bírják Önöket.
Közlöm, hogy nem vagyok hajlandó a szoptatást férfira bízni, a pelenkázás még csak-csak elmegy. A 23 hónapot meg majd meglátjuk, szerintem lesz még abból 24. Mindenképp, okos döntés volt így spórolni a jelen körülmények között kisbabákon. Elég átlátszó...
Továbbra sem tudom, hogyan fogják a kieső jövedelmünket pótolni, erről diplomatikus módon elkerülte Ön a válaszadást. Ugyanígy nem kaptam választ a munkahelyi szoptatóhelyiségeket illetően. De gondolom, ezek, mint nem a szülőpár kötelessége (hanem esetlegesen az államé mint munkaadó) elvesznek a politika süllyesztőjében...
Köszönöm további válaszait előre is!"