2011. január 12., szerda

Most már tényleg muszáj

Tavaly több sikertelen próbálkozásom volt a fogyást illetően. A hízásom oka megszűnt (már régebb), vagyis megszüntettem, de nem sikerült leadni a felszedett kilókat, sőt, talán jöttek fel újabbak. Is.
Nem sikerült a régi mozgásmennyiséget produkálni, ebben nagy szerepet játszott az is, hogy Zuram a lábtörése óta még mindig nem tud futni (mi a mozgásnak inkább ezt a fajtáját szerettük), de reméljük, tavaszra annyira helyrejön a dolog, hogy bár kocogásszinten űzhessük újra a régi kedvenc sportunkat.
Nekem is voltak térdproblémáim, de jelen pillanatban úgy tűnik, rendbejöttem én is.
Már hetek óta bánt a lelkiismeret minden hízlalósabb étkezés után, és mindig azt mondtam, holnaptól mozgok. És az a holnap mindig elmaradt.
Aztán valamelyik nap lepattant egyik nadrágom gombja.
Nem férek bele régebbi ruháimba.
Nehezen kötöm be a cipőmet.
Nehezen húzok zoknit.
Idegesít és zavar ez az állapot, és változtatni akarok!
Most nagy lendületet adott Marcsi sikeres és véleményem szerint gyors fogyása, ma már letornáztam két fél programot, egy fél kardio kick-boxot és egy fél Pilatest - az egész program még nem megy, pedig régebb nem okozott gondot...
És igen, kidobom a hűtőből azokat az élelmiszereket, amelyek nem férnek bele abba az étrendbe, ami a fogyáshoz vezet. Igaz, újabban nem is vásároltunk ilyeneket...
Szerencsére nem egyedül kell ezt végigcsinálnom, ketten vagyunk benne az egészben - vagyis mindketten benne vagyunk - így sokkal könnyebb lesz. Mindkettőnknek.
A célom nem olyan sok, legalábbis kezdetben nem sok. Sosem voltam sovány, most sem csontsoványra akarok fogyni, csak ledobni 6-7 centit deréktájon (meg centiket máshonnan is, nyilván) és 8-10 kilót magamról. Az ominózus kockásnadrágba akarok újra beleférni... és nem akarom feladni. Remélem, nem jön be semmi olyasmi, mint tavaly - semmi sérülés, egyikünknél sem.
Nem teszek fogadalmat, mert értelmetlen. Egyszerűen csak ebbe az irányba akarok haladni.

4 megjegyzés:

Kicsianya írta...

Tiszteletre méltó elhatározás, hajrá!
Egy kis segítség:http://hazisuti.lapunk.hu/
Az én Uramnak bejönnek ezek a dolgok:)

Irenka írta...

Hajrá! Ismerős a probléma, nekem is van olyan kedvenc gatyó ami a szekrényben várja karcsúbb-fittebb enmagam. Majd írsz a haladásodról? Hátha éppen a Te sikeredtől kapok lendületet.

Jutka írta...

Sok erőt és kitartást kívánok hozzá, mert kell!
Tudom mivel az elmúlt évben10 kilót adtam le és voltak nehéz napjaim.
Annyit még az első 3-4 kg után könnyebben megy mivel van siker élmény, de azt nehéz elérni.
Viszont a pároddal közösen talán könnyebb lesz és ne várj holnapig még ma kezd el, saját tapasztalat alapján mondom ezt nekem is így sikerült a holnapra halasztott diéta már kis kedvezményeket enged meg és ha komolyan szeretnénk nincs pici kedvezmény sem csak irány előre!
Csak keményen és határozottan.
Sok sikert!!!

peony írta...

Sok sikert, szurkolok Neked...
nekem is lenne mit leadnom... tavaly leküzdöttem egy csomót, de most a télen megint feljött... igaz szerencsére nem mind...