2016. augusztus 10., szerda

Itthon

Most épp itthon vagyunk, talán jövő héten is itt leszünk. Ritka állapot volt ez a vakációban. De jól is esik. Délutánonként elmegyünk csajos fagyizásra, családi játszóterezésre - a délelőttök nehezebbek. Annál inkább, hogy vízhálózatcsere címen teljesen szétbombázták az utcát és reggel 8-tól kb délután 5-ig nyomják a munkagépek. Por van és zaj. És akkor is, jó a saját ágyunkban aludni.
Kötni nem sok időm van. Este talán lenne, altatás után, de mire mindkét gyerek ágybakerül és el is alszik, 11 óra. Én meg már alig élek olyankor.
Tegnap este miközben kötős podcastot néztem kötöttem egy kicsit a zoknimat - de még mindig nem értem el a sarkáig. Kép nincs, mert igazából nincs miről, olyan pont mint egy hónappal ezelőtt csak vagy 3 centivel hosszabb...
Készült viszont még egy medve.
Még ő is messze a tökéletestől, de már jobb mint az elődje.
Eredetileg anya-lánya medve kellett volna legyen, de méretre kb egyformák, így hát barátnő-medvék lettek.
Próbáltam cipőt kötni neki, nem ment. Igaz, a fonal megint nem volt megfelelő, túl vastag volt a Karismához képest, no de majd alakítok rajta.
Ennek jobb a fejformája, de még mindig kancsal. Ugyan a csomó jobban sikerült, még mindig igen messze állok a tökéletestől.
A fülét is fordítva varrtam fel, de tervezek még egyet, annak jó lesz, komolyan mondom.
Némi evolúció azért van, de még van hova fejlődni - itt a minta, ha valaki látni akarja, milyen kéne legyen. Vagy milyen lehetne, ha rendesen meg tudnám csinálni (én a fiút vettem meg, de van lány is).
.......................................
És közben közeledik az ősz. Néha olyan szeptemberi hangulat van, hogy az az érzésem már itt is van... Kifakultak a zöldek - a patakmedrekben még tartja magát a növényzet -, és lassan gyülekeznek a gólyák is.

1 megjegyzés:

aarkus írta...

Ezt az esti "se nem élek, se nem halok" állapotot nagyon ismerem. Néha erőltetem olyankor a kötést, de sok jó nem sül ki belőle, okosabb aludni menni. A mackó nagyon helyes, az a típus, amire egész életükben emlékeznek később a gyerekek.