2016. július 14., csütörtök

Holdfény és tücsökzene

Újra elrepült közel két hónap mióta írtam. Mondhatni, észrevétlenül.
Elkezdődött a vakáció már közel egy hónapja és eltelt férj szabadsága - és az első hét amikor egyedül lennék itthon a két gyerekkel - úgyhogy hétfő délután újra elmentünk falura. Jól tettük, itt kemény kánikula volt a napokban. Ott is, tulajdonképpen, de mégis elviselhetőbb a nagy meleg a zöldben mint a városban.
Az esték viszont nagyon nyugodtak. Mint írtam: holdfény és tücsökzene uralja a környéket.
Szóval mi is volt mióta nem írtam: befejeztem a Driftwood-ot. Lassan ment. Ez volt a legfeltűnőbb benne. Igaz, már vagy két hete készen van, de a gombokat csak tegnap este varrtam fel. Végülis ennek a fő oka az, hogy csak hétfőn vettem őket meg.
Sokfelé hordoztam magammal, a legjobban az utolsó részét élveztem. Egy ködös reggelen kötöttem meg, falun, amikor a család még aludt. Valamikor 5 órakor ébredtem és nem tudtam visszaaludni. Kicsit kimentem sétálni, fotózgattam - milyen más a perspektíva egy derűs napon, naplementekor és ködös hajnalban -
aztán rájöttem, hogy hideg van és bementem a házba, és ameddig felkeltek a gyerekek - meg férj - kötöttem. Olyan békés, csendes volt...
A kész pulcsi nagyon tetszik.
A mintát csak nagyvonalakban követtem, a kötéspróbám három szemmel több volt 10 cm-n mint amit a minta ír, és emiatt a szemszámokat teljesen átdolgoztam, csak az arányokat tartottam nagyjából.
Kezdjem az elején: ez a contiguous vállmegoldás nagyon tetszik. Lesz ennek folytatása.
De a következő projektem nem csíkos lesz. Kicsit sok volt a rengeteg szál.
A mintához képest azt is másképp csináltam, hogy a színváltások miatt betettem egy-egy fordított szemet kétoldalt és az ujjak belsejére is, így nem kellett emelgessem a szemeket, hogy ne legyen túl szembetűnő a színváltások helye.
Amikor minden kész volt a nyakszegélyek kivételével úgy ítéltem meg, hogy túl sötét, emiatt világosszürkével kötöttem meg az említett részeket, ez a gomb szempontjából is jó, nagyon jól érvényesül rajta a kék csíkokkal kb egyszínű gomb.
A gombok szerintem telitalálat.
A nagy kánikulában nem bírtam sokáig magamontartani, egy képet lőttem magammal (meg még egyet, de azon bemozdultam)
A fonal Alize Cotton Gold, 4 mm-s tűvel kötve. Miután a lányom Cotton Gold-ruháját párszor már kimostam gépben eldöntöttem, hogy a fonal is ismétlődni fog, nagyon jól viseli a nyúzást...
Most pedig egy zoknit kötök, nagyon lassan - azt hiszem a tavaszi szünetben kezdtem el,
és fonogatok.
Lassan.
Még mindig meg szeretnék tanulni varrni - volt némi gyakorlás, kicseréltem a lakásban a sötétítőket, én varrtam meg őket. Legalább egyenesen minden probléma nélkül megy már, és nem is volt rettenetes az ujj-átvarrásom után újra a géphez ülni.
(És volt egy rendszámtábla-elvesztős-megkerülős kalandunk is, miközben ilyen helyeken jártunk, keresve a nem túl tisztességes megtalálót, akit inkább tolvajnak neveznék:)

2 megjegyzés:

aarkus írta...

Nagyon klassz lett a kardigán, és a fordított szemes csík-megoldás egyszerűen zseniális (egyszerű, de zseniális!), mennyit szenvedtem én ezzel az emelgetéssel eddig, és soha nem lett igazán szép, hát ki fogom próbálni ezt a tiédet, köszönöm. :-))

Annamari írta...

Köszi :)
én nem szeretem ezeket a szemfelemelgetős megoldásokat, mert (főleg ugyanazon az oszlopon) az az érzésem, hogy feszülne a darab. Először a SantAngelonál találkoztam a seam stitch-csel, és már akkor gondoltam, hogy ezt sokmindenre lehet használni. És tényleg :)