2016. április 28., csütörtök

Vakációzunk

Ovis vakáció van és falun töltjük. Ez az első, hogy ennyi időre eljöttünk otthonról a két gyerekkel, de azt hiszem jól döntöttünk. Még nem a mi házunkban - az túl messze van férjnek ingázásügyileg -, hanem mamához jöttünk. Ez csak 8 km-re van a várostól és mégis más világ, még mobil-térerő is alig van, keresni kell a helyet ahonnan beszélni lehet, és ez jól van így nekem. Viszont férj aránylag rövid idő alatt beér a munkahelyre, meg haza.
Vasárnap estefele drukkoltunk, hogy az eső előtt ideérjünk
sikerült, de éppenhogy nem áztunk el, nem lett volna vicces zuhogó esőben felvinni a sok csomagot meg gyereket az udvaron. Aztán amikor este egy kicsi elállt az eső akkor énekelni kezdtek a lótücskök meg a baglyok is hívogatták egymást, nagyon szép este volt. Aztán esett egész éjjel. Meg másnap. És még egy éjjel. És hideg is volt. Aztán tegnap este kiderült, ragyogó csillagos lett az ég, és reggelre fagy lett.
De ilyen volt a kilátás egyik irányba,
meg másikba.
Én reméltem, hogy fogok kötni jósokat, hát tévedtem. Hol az egyik gyerek cibál, hol a másik, este meg nagyon fáradt vagyok, inkább alszom. Legalább Mák engedi, még mindig tartja a jó szokását.
De azért van egy befejezett darabom, még otthon, vasárnap láncoltam le, ki is mostam, de blokkolni nem tudtam, aztán amint megszáradt Klári felvette és két napig nem lehetett leszedni róla. Fotózni csak így lehetett
"anyu, érj utol!" és futott...
Egy fentről kezdett raglán, I-cordos kezdéssel, és az alján egy keskeny csipkeszegély van. Háromnegyedes ujja van, melegebb időkre készült, de most ilyen idő volt, hát most is hordta.
3.5 mms tűvel kötöttem (az I-cordot 3.25 mm-ssel), pamut-akril keverékből, nem tudom mi a neve, úgy került hozzám cimke nékül.
Közben megvettem az anyagot egy következő pulcsinak neki: rózsaszín és szürke Alize Cotton Gold-ot, (és magamnak feketét és türkizt), de nem tudom eldönteni, hogy tunika legyen-e vagy blúz, és körkörös vagy raglán vállrésze vagy beépített ujja legyen... szóval várom az ihletet és addig is elkezdtem egy sima zoknit magamnak.
Aztán hétvégén úgy volt, hogy megyünk a mi házunkhoz, de szerintem az kimarad, újra esőt jósolnak, hát addig is élvezzük a "pihenést" - itt...

3 megjegyzés:

aarkus írta...

Még a képeket nézegetni is megnyugtató, csodás lehet, hogy ilyen helyre tudtok "menekülni" a hétköznapokból. A lyányka meg a pulcsija remek együttes, gyönyörűek!

Kati írta...

Nagyon szép a kilátásotok az biztos :) Én is nemsokára megyek mamámhoz :)

Janine @ Rainbow Hare írta...

That looks like a wonderful place and your daughter's jumper is beautiful :)