2016. április 7., csütörtök

Fonalfalni kell

Miután nagymértékben átrendeztük a lakást rájöttem, hogy a fonalaim tárolását optimalizálni kellene. Ehhez az is szükséges lenne, hogy csökkenjen a mennyiségük. Úgyhogy tervezgetni kezdtem mit kéne mihamarabb felfalni. (természetesen nem azt jelenti, hogy ez így is fog történni, vagy hogy nem veszek több fonalat).
Van ez a fonalam, amit céltudatosan pulcsinak vettem pár éve:
Aztán nem kötöttem meg, és most vacillálok, hogy belőle kössem-e meg a Milkweed-et vagy másból (Merino extra fine-ra gondoltam, de erről volt Marissal egy beszélgetésünk és eléggé elbátortalanodtam a MEF-et illetően).
Volt zoknifonal aminek tetszett a színe
(gyönyörű meggypiros, de a kép nem adja vissza), abból sokat vettem és most már tudom, hogy nem zokni lesz belőle, hanem pulcsi. Csíkos pulcsi, feketével, ami beleült a fejembe egy ideje és állandóan azt tervezem magamban.
Van 60 deka ilyenem is,
tervem nincs vele, de valószínűleg a gyerekeknek kéne következő télre kötni valamit belőle. Ezt viszont muszáj feldolgozni, mert hatalmas helyet foglal.
És akkor vannak a Bucika-festette csemegék.
Ezek nem sok helyet foglalnak, de jó lenne feldolgozni őket csak mert jó velük dolgozni.
Láttam egyszer egy sálat egy blogon. Azt mondja: szedj fel 100 szemet és köss amíg tart a fonal. Hogy a háromból melyikből kötném? Talán az ősz-színűből, de nem tudom. Mindegyik gyönyörű.
Ebből a Buciságból tudom, hogy kesztyű lesz,
azt is sejtem, hogy Larisos, de nem tudom eldönteni melyik legyen. Talán az Eve lesz, gyöngyök nélkül, de még ezt sem tudom pontosan.
És akkor ehhez képest most tündérblúzot kötnék a leányzónak. Mondjuk legalább azt is meglevő fonalból. Csak épp mindent lebontottam amit tegnap kötöttem...

1 megjegyzés:

aarkus írta...

Micsoda kincsek lapulnak nálad is! Megérdemlik a méltó foglalatot egytől-egyig. :-) JM-t nem ismertem, de káprázatosak a minták!