2016. március 24., csütörtök

Vissza a régi kerékvágásba

Úgy tűnik, hamarabb visszarázódok a normálisba mint gondoltam. Mák gyakorlatilag átaludta az éjszakát, 5:13-kor ébredt és akkor már én is ébredni szoktam. Alig kéthónaposan megcsinálta azt, amit a nővére kétévesen sem (tulajdonképpen még most is van, hogy éjjel felébred Klári). Aztán visszaaludt, és most is alszik. (Klári soha nem aludt vissza világosban).
Ilyen gyermek nincs is. Csak tartsa meg a jó szokását.
Ideje volna elkezdeni foglalkozni a szétvált hasfalammal, hivatalos nevén a diastasis recti-vel. A napokban utánanéztem mivel lehet javítani a helyzeten. Megtudtam, hogy nem szabad felüléseket végezni (meg még pár egyéb hasizomgyakorlatot sem), ami esetleg kigyűrheti a belső szerveket a résen. Van pár gyakorlat amit határozottan ajánlanak. Az orvos rábólintott a lightos szobabiciklizésre is, de azt csak azután fogok tudni, hogy összeraktuk a felnőtt-puzzle-t (Ikeás kanapét) ami most darabokban van a nappaliban meg elhordjuk a régi bútor egy részét falura. No és jövő héten jön meg az ágy a gyerekeknek is.
Én végül elkezdtem egy kendőt. Valószínűleg Klárikának, de ő tegnap kifejtette, hogy nem szereti a kendőket, úgyhogy majd ha készen lesz eldől, hogy tetszik-e neki vagy nem. Biztos ami biztos jó nagyra kötöm, amekkorára a fonal engedi, s ha neki nem kell majd az enyém lesz.
Nem akarom túlbonyolítani, a lustakötés tökéletes a kézzelfont fonalaknak, esetleg a szélére kötök valami diszkrét csipkét.
Úgy tűnik, sok tervemet fogom tudni megvalósítani.
Jó lesz ez az új életünk.

2 megjegyzés:

aarkus írta...

Gyönyörű ez a fonal, és tényleg jól áll neki ez az egyszerű minta. a kisfiadhoz meg gratulálok, mi (nyolc hónapos a lány) még nem tartunk itt...

Annamari írta...

Tudom milyen, Klárival volt alkalmunk kipróbálni a másik extrémet is. Kitartást, kell az ilyenkor. De remélem nem viszi túlzásba az éjszakai ébredéseket, 1-2nél megáll...