2016. március 17., csütörtök

Márciusi reggelen

Úgy döntöttem, hogy pár napot rászánok az alapos takarításra, mert tavaly október óta a labdaformám miatt nem igazán sikerült bemászni a bútorok alá. Most már beférek és energiám, de még időm is van erre, ez az új gyermek rengeteget alszik, így van, hogy gyakorlatilag háztartásozok egész délelőtt, hogy majd odébb tudjak fonalazni is.
Tegnap például sütöttem, megígértem a lánynak, hogy sütök kiflit, be is tartottam az ígéretetet
s ha már úgyis sütöttem, akkor a délutáni vendégeknek nem vásároltam a rágnivalót, hanem készítettem egy kuglófot (arról nincs kép, elfogyott).
Fonalazásilag az van, hogy valahogy monotonnak érzem újabb zokni kötését, pedig vettem meggypiros fonalat (a vámpírbabához használam belőle) direkt zokninak. Úgyhogy nem tudom mit kössek. Klárinak köthetnék, de ő már olyan időszakban van, hogy vagy felveszi vagy nem, Mák olyan gyorsan nő, hogy mire befejezem már fejthetem le, én meg még alakulok. Szóval marad a horgolt sapka a kölköknek (Klárinak ígértem egy katicabogarast, Máknak azért kéne mert minden sapkából kinőtt már a feje) és a fonás. Kedvet kaptam hozzá és az olyan akármikor letevős-előkapós dolog. Akár falura is elvihetem, s amíg a fiúk koccintgatnak addig fonhatok.
És nagyon kísért az, hogy az első kézzelfontamból kössek valamit, Klárinak ígértem egy sálat, Baktust, arra ideális lenne.
Közben pedig nagyon jön már a tavasz, minden reggel madárdalra ébredünk, és miután elmegy a család de Mák még nem ébred (végre van alvós gyerekem is, Mák szinte átalussza az éjszakát, egyszer ébred, 4-5 között), fényben, madárdalban iszom meg a kávét. Még nem az erkélyen, mert reggelente fagy azért...
Tényleg szép az élet, és kerek.

9 megjegyzés:

Kamilla írta...

Mák :-D De cuki beceneve lett! És milyen rendes tőle, hogy hagy aludni! Horgolj Klárinak kistáskát, az csajos, és mivel nem ruha, ki se növi, mire elkészül. Már persze ha úgy gondolod, hogy örülne neki :-)

Annamari írta...

Hát mert ugye olyan apró a lelkem a maga 6.5 kilójával meg 64 centijével, na :D Klárival megbeszélem a táskát, az olyan csajos dolog :)

aarkus írta...

Hű, ekkora babával bemászós takarítás, még ha alszik is sokat, ez nem semmi!

MrsYarnart írta...

nem is tudom, hogy maradt ki neked, hogy abból a bizonyosból kössél valamit. jó olvasni a soraidat, csak úgy árad belőlük a nyugalom. a virágokkal kapcsolatban eszembe jutott valami. régebben láttam egy csodálatos krókuszmezőt, szerintem valahol Romániában van. Talán a Bihari-hegységben. Vagy a Retyezátban? Tudsz valamit róla? Mikor érdemes elmenni, hogyan lehet odajutni?Klárika szerintem is örülni fog a táskának, főleg, ha közösen választjátok ki a fazont :)
(az a kiflis kép volt az utolsó csepp a pohárban. valahogy úgy alakult, hogy sok ismerősöm sütött mostanában kiflit, holnap most már tényleg én is...)

Annamari írta...

Hát muszáj :) de igazából jövő héten lesz minden befejezve, akkor jönnek meg az ágyak amit rendeltünk. S azután jön a fonalas időszak.
A "bizonyossal" az volt a baj, hogy én annak idején céltudatosan fontam, de fogalmam nem volt hogy gyakorlatilag csipkefonalat fonok, így nem tudtam felhasználni ahhoz amit szerettem volna, és mostanra már aktualitását vesztette. Viszont tetszik :). A kézzelfontakkal az is nehéz, hogy az ember keresi az ideális projektet hozzájuk, és így mindig halogatja a megkötésüket.
A krókuszok a hegyekben hóolvadáskor nyílnak (március-május, magasságtól, kitettségtől függően). Minden magashegységben van belőlök, a gond az, hogy mivel az idén nem volt tél nem tudom belőni a virágzás idejét.
Mint ahogy a kockás liliomokét sem, húsvétkor megyünk nézelődni, szerintem már virágzanak, pedig máskor április közepén jön el az idejük.

Kati írta...

Úgy örvendek nektek :) S neked, hogy van végre alvósbabád is :) Sütsz is, fonsz is,kötsz is nagyon jó :) Szólj, ha nyílnak a kockásliliomok, nem szeretnék lemaradni :) Puszi :)

Annamari írta...

Legyen ilyen is :)
Mindenképpen szólok ha virágzik. Mostanában gyakran járunk felétek, leslek, hátha meglátlak valahol :)

Abonyi írta...

köszönöm a választ! valahol hallottam, hogy a magas-tátrába május elején érdemes menni, de nekem gyanús volt az időpont. meg aztán hozzánk erdély közelebb van. akkor, ha minden igaz, még nem vagyunk róla lekésve, feltéve, ha elég magasra megyünk :)

Abonyi írta...

bocsánat, nem a mrs yarnartos fiókomból írtam!