2013. október 11., péntek

"This is the beginning of a beautiful friendship"

Tegnap így éreztem, és ma sincs másként.
Biztosítótűért mentem és baglyosgombokért a Luxorba (itt sokféle kis ruha és textilüzlet van, fonalas 3) - ez utóbbi nem volt, így maradtak a sima gombok, és elmentem a Red Heartos fonalashoz. Most már fonalasbácsim is van a nénik mellé, ilyen türelemmel talán senki nem szolgált ki mint ő, pedig volt egy-két faksznim.
Minden DK fonal színskáláját végignéztük, és kombinálva is. Lett is ötféle fonalam: 4 Detroit és egy Bella.  (a Detroit nekem nagyon bejön, a natúrjába egyenesen belehabarodtam már amikor Klárika egyik kardiját kötöttem belőle, a Bellát most használtam először és az is tetszik)
És alig vártam, hogy végre kipróbáljam a dolgot élesben.
Tegnapelőtt horgolótűt is vettem, úgy láttam, hogy a 4 mm túl nagy, és szemembeötlött egy zöld, 3.5 mm-s, nyeles, és hát lett.
Néztem videót a színváltásról. Én a zöld grannyn nem jól csináltam, ezt is megtanultam hát.
Az első négyzet készen van.
Ha minden nap horgolok egyet akkor 70-90 nap alatt megvannak a blokkok. Ezt mondjuk nem tartom kivitezehetőnek, vannak még születésnapi meg karácsonyi meg egyéb kötelező kötések, de azt hiszem, Klárika májusi születésnapjára időben kezdtem el.
A képet nézve nem ismerek magamra színügyileg, de be kell valljam: tetszik. Változik az ember. Nem Klárikát alaktottam az én ízlésemre, hanem magam alakultam utána, neki pedig jól áll a rózsaszín.

6 megjegyzés:

fenci írta...

Elflejtettem átállitani magyarra a billentyüzetet és hát olvashatatlan volt : Ez nagyon jó lett/lesz !!! Azért egy kicsit csak benne vagy szinileg - az a zőld meghatározó kontraszt a közepén - amúgy én sem szeretem a rózsaszint - de egy szürkével, barnával mostanában felveszem... öregszünk ? :-)

paribanu írta...

Bizony, változik az ember! :-) Például megtanul horgoloni...Nem is akárhogy! :-)

paribanu írta...

horgolni...

Annamari írta...

Fenci, kitöröltem :)
Igen, de a zöld meg natúr lesz a kevesebb benne :) és hát igen, öregszünk, toleránsabbak leszünk, változunk. Azt hiszem, ez így van rendjén :)
Kati, köszi! Most már rajtad a sor :)

annalíz írta...

Aranyos ötletnek tartom a természet színeivel összehasonlított horgolásodat, nagyon szép. Én is régóta készülök egy hasonló terítő elkészítésére, csak gyűjtöm az erőt...

Annamari írta...

Én inkább mélyvízbe ugrottam :) ismerve magam, ha sokat gyűjtögettem volna hozzá az erőt akkor soha nem kezdtem volna el :)