2013. június 3., hétfő

Miért nem hiszek az alternatív gyógymódokban

Azért, mert ilyenek űzik:
gyönygharmatos csudafa
"növényi alkímia, spirituális orvoslás, lélekgyógyászat, ásványok, sók, fűszerek... - és ez még csak a kezdet" - nem akarom tudni, mi a folytatás.
Na, ő letiltott az oldaláról, mert odaírtam, hogy hadd ne mi döntsük el, hogy legyen-e instant leves vagy ne. És mást is, aki ugyanúgy a mérhetetlen butaságára mutatott rá.
Szóval: annyi baromságot összeszedni ami ott jelen vagyon, na az nem semmi.
Én a bíbortetves bejegyzéstől jutottam el hozzá, és fel is háborodtam. Hogy a tetveket ne együk már meg. Hát nem minden tetű amit annak neveznek. A bölömbika sem bika.
Megosztanak millió baromságot, de a baj az, hogy sokan be is dőlnek nekik. Ennek a - gyanítom - nőnek, mert normális pasi nem nevezi magát gyöngyharmatos csudafának fogalma nincs alapvető természetismereti dolgokról, de név nélkül tanítómester akar lenni. Ahhoz tanulni, tudni is kéne, hogy másnak átadja a tudást!

4 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Szörnyű ez az egészségügy - az alternatív is, a "köz" is, a privát is. Az a legnagyobb baj, hogy már sehol sem találtunk például a férjemnek olyan orvost, aki komolyan gondolkozott volna a problémáján (nem nagy baja van, a koleszterinjével vannak gondok, de szeretnénk, ha nem lenne nagy baj belőle). Mindenki csak a saját lemezét tette fel, és annyi. Pénzért is, alternatív is, tradicionális is, körzeti is, mind.... Más-más lemezek voltak, de akkor is csak lemezek. És más problémáinkkal is ez volt. Szörnyű.
És az is szörnyű, amit te is írsz.
És az is, hogy ezek az emberek talán bele sem gondolnak, hogy a pénzért cserében más emberek életével játszanak. Gusztustalan dolog kihasználni a butaságot, tájékozatlanságot, irányíthatóságot.

Mázsa Viki írta...

Annamari, megint kiakadtál, én meg itt szakadok a röhögéstől. Ilyenkor írod a legjobb postokat. :D "A bölömbika sem bika." :D :D :D

Norcsi írta...

Én nem az alternatív gyógymódokban nem hiszek, szerintem azokból nagyon sok működőképes lehetne, (leginkább kombinálva egymással és a nyugati orvoslással) ha hozzáértő, felelős emberek űznék. Csak sajnos olyan nem nagyon van. Olyan, mintha tűt keresnél a szénakazalban. Szóval azokban nem hiszek, akik magukat mindenféle gyógyítónak tartják.

Annamari írta...

Hát igen. A pénz nagy úr.
De az igaz, hogy inkább a gyógyítók miatt tűnik teljesen hiteltelennek a dolog, na de a homeopátiát én nem bírom ésszel felfogni, számomra akárki űzi. Én nem tudom, mitől tud a víz emlékezni, mert szerintük az a leghatékonyabb szer amiben már nincs is hatóanyag, csak a víz tudja, hogy ott volt. Na nem akarok vitákba belefolyni, maradjunk annyiban, hogy én nem hiszek benne. Na és még jódrága is.
Viki, és folytatni lehet a sort. Sündisznó, teknősbéka, megyek nézzem meg mi lett Klárival, hogy úgy ordít mintha nyúzná Apa altatás helyett...