2013. május 19., vasárnap

És a folytatás

Nekem onnan kezdve bűzlik a dolog - és ezért más felületen kaptam hideget-meleget - hogy azok a gyógyítók, akik az orvostársadalmat vádolják, hogy csak és kizárólag a pénz vezérli őket ugyanúgy pénzért adják a szolgáltatásaikat. Ami rendben van, csak akkor a vád veszíti teljesen el az értelmét.
És ha ez így be lesz nekik mutatva, hogy ők ugyanazt csinálják, akkor egyből kezdik a bizonyítványt magyarázni. Hogy természetesen pénzért gyógyít, hiszen neki is pénzbe kerül minden, na meg az ideje, amit a családjától vesz el (jelzem, én is ugyanígy a családomtól veszem el a munkaidőmet), de ha egyszer ez a hivatása...
Csak akkor meg már azt is kezdem nem érteni, hogy ha a hivatástudat nem elegendő (persze, hogy nem, mert abból nem lehet kenyeret vásárolni), akkor miért várják el a tanároktól, orvosoktól, hogy náluk márpedig legyen az?!
Én nem hiszek a táltosokban, homeopátiában, biorezonanciában. Persze, el tudom fogadni azt, hogy más igen. Csak azt nem tudom elfogadni, amikor ezeket rám akarják erőszakolni.
És talán itt a bajom, a legnagyobb, hogy ez a "gyógyász"réteg annyira nyomul, hogy az már zavaró.
És most már nem akarok többet írni a témáról.

Ma kaptunk egy Klárikamentes délutánt. Az elsőt, mióta megvan. (Azért a végefele már nagyon hiányzott, de jó volt az az 5 óra.) Annyit kötöttem, annyit haladtam a pulcsival, mint az elmúlt héten összesen és az esti kötés még hátravan.

6 megjegyzés:

Babi néni írta...

Nekem is hasonló a véleményem az "alternatív" gyógyászatról. :o)

De ahogy mondani szokták: az oktatáshoz és a gyógyításhoz mindenki ért. ;o)

Annamari írta...

És még a politikához is. :)
Egyébként pl. a gyógynövények használatátban bizonyos esetekben is hiszek, szoktam kamillával és fenyőolajjal inhalálni amikor meg vagyok hűlve. Most például utoljára gyógynövényszirupot ittam köptetőnek. És a mentatea is jól jön gyomorrontás esetén.
Na de ez az a szint ahol megállok.

Bea írta...

Mar rég jártam errefelé, a vitat sem olvastam, csak ezt a bejegyzést. De a kérdés régóta fennáll, azért írok egy kis gondolatot.
Szerintem úgy kene megközelíteni a kérdést, hogy a gyógyítás egy szolgáltatás. És mint szolgáltatás, pénzbe kerül. Hogy ki hogy teszi, az külön kérdés.
Ja igen, vannak, akik azt hirdetik, hogy ok jobban odafigyelnek az emberre, mint egy orvos, akinek több az adminisztrációs kötelezettsége, mint az idő, amit a betegekre fordíthatna ... De a lényegen ez sem változtat.

Annamari írta...

Én is pontosan ezt mondom. és ennek fényében nem értem miért vádolja egyik oldal a másikat pénzéhességgel, amikor mindkettő ugyanúgy pénzért nyújtja amit nyújt.

Norcsi írta...

Na a változatosság kedvéért ezzel is nagyjából egyetértek, bár én a gyógynövényeket még egy kicsit jobban kedvelem :)
Viszont abban abszolút hiszek, hogy a hit ereje gyógyít. És itt most konkrétan arra a hitre gondolok, hogy "hiszem, hogy meg fogok gyógyulni". Így kelni ki reggel az ágyból és így feküdni le este. És ha ezt egy cukorgolyó képes megadni valakinek, akkor az is meggyógyíthat. A mondat végéről pedig direkt hagytam le azt, hogy mindent. Na a lényeg, hogy ezért nem kezdek el senkit lebeszélni arról, ha hülyeségről van meggyőződve. Inkább csak valami kompromisszumos megoldásra próbálom rábeszélni az illetőt.

Annamari írta...

Itt azt hiszem, a központozás volt félreérthető. Én is több gyógynövényt használok, mondjuk, nincs amire többre. A férjem gyomorproblémáját is gyógyteákkal tartjuk karban. A gyógyszerek egy része gyógynövényeken alapul. Na de amikor az embernek gennyes mandulagyulladása van akkor igeneis vegye be az antibiotikumot! Vagy amikor a kötőhártyagyulladásom kiújul akkor is szemcseppel kezelem, mert bakteriális fertőzésekről van szó, és ha nem akarom, hogy krónikus legyen (bár nálam a kötőhártyagyulladás az, pedig sosem hanyagoltam el), akkor nem viccelek vele. Na meg nem tenyésztek antibiotikumra ellenálló baci-törzset...
A lelkiállapotos dolgot is igaznak tartom, de nem abban, amit ők mondanak, hogy meg sem betegyszel. És ami a gyógyulást illeti: pozitív hozzáállás esetén ez ember vagy meggyógyul vagy nem, na de ha negatívan áll a dolgohoz, akkor tutibiztos, hogy nem... De amúgy igen, így van