2013. március 15., péntek

Tél?!

Tegnap délután kezdett fújdogálni a szél, mi falun voltunk, Klárikával sétáltunk az udvaron, és ő mondogatta: "ffffffffffff-ffffffffffffffffffff".
Az éjjel aztán hallottam, ahogy az ágak a falnak csapódnak, és esik az eső. És amikor kivilágosodott, akkor láttam, hogy minden fehér... most is.
Tegnap a szomszédnéni mondta (falun), hogy ő elültette a hagymát, s hétvégére hideget mondanak. De aztán megegyeztünk abban, hogy a -4-5 fok nem árt meg neki. Csakhogy este néztem az időjárásjelentést, és -17-et is mondanak vasárnapra. Hát az bizony már megárt...
A japánbirset sajnálom, már rendes bimbói vannak - ha igaz amit jósolnak, akkor nem lesz virág rajta.
Nem szeretem a telet és nem szeretem ezt a bolond időt sem. Most nem ezzel a centis hóval van bajom (máskor is volt havazás ilyentájt, sőt később is), hanem a várható nagy mínuszokkal.
A szürkeséget szivárványos fonallal gyógyítom magamban, majd mutatom ha eljön az ideje. De lehet akkor már igazi virágos tavasz lesz. Sőt remélem...
(Hétvégén állatkertbe akartunk menni, de elmarad. Valahogy jobban esne melegebb időben nézelődni.)

5 megjegyzés:

Kati írta...

mi már megfagytunk ma a gyekőcökkel együtt az ünnepségen. OLyan szél fűjt, hogy még fájt bele. Hát ilyenkor már a szavalatokat se halgatja senki, még én sem, mert megfagyott a lábam. Anyum is elültette már a hagymát, fokhagymát, murkot , petrezselymet.

Dominika írta...

Arra én is kíváncsi leszek, hogy ez a fagy mennyire lesz káros.
Klárika pedig nagyon ügyes, hogy utánozza a szelet. :-)

Annamari írta...

Mi még nem voltunk ma kint. De készülünk menni, úgyhogy gatyát felkötni... Most épp szállingózik a hó (itt messze nincs olyan ítéletidő, mint a Dunántúlon).
Anyósom is elültette a hagymát, fokhagymát, elvetette a borsót, a többivel nem sietett (szerencsére), de nem is ezekkel van a baj, hiszen egy ágyás zöldséget az ember újravet ha szükséges, de a gyümölcsfákkal mi lesz?
A fenyőknek nagyon jellegzetes hangja van a szélben. Tényleg olyan fffff. És kifülelte a kis huncut :) de már utánozza a kutyát is és a tyúkokat is. Jövő hétre már megbeszéltem, hogy megyünk 2 hetes bocit meg lovat nézni. :) más szomszédhoz.

MrsYarnart írta...

remélem, azóta javult valamicskét az idő. itt, nálunk kisütött végre a nap :)

Annamari írta...

Nálunk nem volt annyira durva. Hideg még van éjjelente, de itt is süt a nap és lassan melegedik az idő.