2013. február 7., csütörtök

Esetem a scones-szal

Tegnap megsütöttem amit kiszemeltem, csak persze teljesen másképp. Nem is lett olyan. Bár azt nem tudom milyennek kell lenni, én a kép alapján omlósnak képzeltem el a scones-t, ehhez képest szivacs-süti...
Azzal kezdtem, hogy a banánokat nem sütöttem meg (kevés az idő címmel, ami úgy is van), hanem csak pürésítettem. És mivel nekem nagyon hígnak tűnt (úgy is volt), beledobtam egy adag kókuszreszeléket.
Aztán az jött volna, hogy lapítsuk el a masszát kb. 2.5 cm vastag korongra. Ez volt az ami nálam lehetetlen volt, sűrűn folyós cuccot lapítani nem lehet. Azért beraktam a fagyasztóba egy félórára, és mikor kivettem még akkor sem lehetett vágni, ahogy a recept szerint kellett volna.
De nem ijedtem meg, kikanalaztam a masszát egy tepsibe és ment be a sütőbe.
Lett 12 nagy valamicsodám, kinézetre igencsak rusztikus
de az ízével nincs nagy baj - bár elismerem, kell bele valami pikánsabb alkotó - de nem olyan.
Majd legközelebb másképp csinálom.

3 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

a scones nagyjából olyan, mintha zsemleféle pogácsa lenne, szerintem inkább valami kenyérféléhez hasonlít, mint omlós tésztához. :) nagyon szeretem, viszonylag gyakran készítem, jó reggelire és teához is délután. mi a sima, fehéret szeretjük, valamilyen pikáns lekvárral és tejszínhabbal. azt hiszem, érdemes lenne kipróbálnom a gyümölcsöset is :)

Kati írta...

Én még sosem készítettem ilyet, de valahogy nem is kívánom, pedig láttam sok helyen.

Annamari írta...

Én nem tudtam milyennek kell lennie, de nem baj, a napokban a shortbread is sorrakerül, az is omlósnak néz ki.
Egyszer megéri kipróbálni. Lehet nálam is lesz folytatása, amikor majd ilyesmit kívánok. :) de mindenképp valami egyebet is teszek bele, ez így meglehetősen jellegtelen volt...