2013. január 28., hétfő

Hétvége után

Túlvagyunk Klárika első betegségféleségén. Nem volt komoly, egy kemény taknyosodás mindössze ami néha nyűgösséget okozott. Egy este volt kicsike láza, inkább hőemelkedése. Na de az orrszívás az kemény fizikai munka, mert Klárika minden tiltakozása ellenére kell véghezvinni. Amikor ketten vagyunk felnőttek az oké, de egyedül... Csütörtökön azt hittük kilábalt belőle, de mégsem, viszont most rohamosan gyógyul.
Amin ő túlment egy taknyosodással az nálam rosszabb (hiába, vénülök), mert olyan köhögésrohamaim is vannak már, hogy fulladozok tőle. A taknyosodásnak viszont van előnye: a pelenkacsere szagmentes. Igaz, ez hátrány is, mert nem érzem a bűzt amikor bekakilt, az öltözés pedig nem Klárika kedvence, úgyhogy újabb bunyó míg megnézem a pelus tartalmát.

Amikor még nem voltam ilyen rosszul (és azt hittem nem is leszek) akkor meglátogattuk Katit, köszönjük neki a finom kekszet és az ajándékot:
A látogatás célja az volt, hogy elvigyük neki még tél folyamán az ujjatlan kesztyűt amit azért kötöttem bordás mintával hogy találjon a kezére bármekkora is.

Aztán szombat délután eldöntöttem, hogy nem halogatom tovább a krémkészítést. Nekem nem válnak be az üzletiek, kínozom magam velük de mostanában azt hittem nincs időm ilyesmire - de végülis nem olyan nagy dolog (bár való igaz, a mosogatás utána nem kevés) és végre meglett a kencém.
A szoptatás eléggé kiült az arcomra is, néha nem ismertem magamra, mintha beszürkültem volna. De ez a 100%-ban természetes kenőcs segít. Hidratálni viszont valahogy belülről kéne, de nem bírok annyi folyadékot meginni amennyi kéne. Pedig próbálkozom, de Klárika még mindig naponta tízszer is szopizik...

Na és hát haladok a szőnyeggel. Már kb 40%-ánál tartok a tervezettnek. Az az érzésem, hogy kezdek felgyorsulni horgolásilag.
Közben pedig tervezem az ágyterítőt. De ez lehet terv marad még egy ideig...

Terv megint több van mint idő, mert kitaláltam, hogy az újfajta fonalból kesztyűt akarok. És kéne még nekem zokni. És szeptember-októberre legalább két babát várunk a környezetünkben, akiknek kötni kéne valami ajándékot. Na és áprilisig is el kéne készíteni valami apróságokat - ha minden igaz vásár lesz és életemben először szeretnék részt venni ilyenen. Csak hát elkezdődött a futós időszak: Klárika tegnap megtette az első két önálló lépését apai felügyelet mellett, egyébként pedig ha van mellette támasz (ágy, fal, szék, bármi), akkor fut. A szemem állandóan rajta kell legyen, de amúgy is, nem tudok mellette semmit fonalazni, mert ha észreveszi, azonnal kell neki a fonal, gombolyag, tű, vagy a darab amin épp dolgozom. Szerencsére a bejegyzés megírásakor nagyrészt aludt, szokásával ellentétben :)

12 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Szegény betegek! Szerencse, hogy Klárika ilyen erős kislány, hogy nem lett betegebb! Neked meg gyors jobbulást, Annamari! Kisgyerek mellett nyavalyásnak lenni nagyon rossz! Gyógyulj gyorsan!
Na, azt sosem felejtem el én sem, amikor én úgy fogtam le szegény Gazsit az orrszíváshoz, hogy a combom között szorítottam a lábát, az egyik kezemmel a két kezét öleltem át és fogtam le, a másik kezemmel a mellkasomhoz szorítottam a buksiját, hogy ne tudja elforgatni. De jó, hogy ezen túl vagyunk!!! De kellett hozzá bő kettő, két és fél év....
Jól név ki a kencéd! Könnyen be tudtad szerezni a hozzávalókat?
Te szedsz vitamint a szoptatás mellett?

Zsoofi írta...

És nagyon-nagyon jól néz ki a szőnyeged! És szerintem igenis gyorsan haladsz vele! Igazán mutatós mintát találtál - kevesebb sorral is jól nézett ki, de ekkora méretben már nagyon vagány!!!

Annamari írta...

A kence hozzávalói itthon voltak: olívaolaj, méhviasz és gyógynövények. Most már szedek vitamint, mert muszáj, de eddig nem. És ráadásul (mivel én nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, azt sem, a kedvenceim pedig - káposzta, hagyma - a szoptatás miatt szorultak kicsit ki a menüből. Bár most már kezdtek visszatérni.
A szőnyeget alig várom, hogy meglegyen :) ez alkalommal nem az alkotás maga, hanem a végeredmény motivál. :)

Annamari írta...

És köszönjük a jókívánságokat!

Paat írta...

3 gyereken edződött orrszívós praktikám: szőnyegre fektet, gyerek keze a teste mellé fektetve, gyerek anyuka lába közé véve térdterpeszben. Így mindene hatástalanítva, csak a fejét kell bal kézzel fogni. Szörnyen hangzik így leírva, de nem ráülünk!!!:)))) Bizonyos kor felett már sírás nélkül jöttek lefeküdni.

MrsYarnart írta...

hát nálatok aztán zajlik az élet :) a szőnyeg nagyon jól halad! és gyógyulást mindenkinek!

Annamari írta...

Köszi :) én valahogy bal kézzel lefogom a bal kezét és a jobbat begyúrom a hónaljamba. Ilyenformán csak a lábai maradnak. Meg a feje, amit forgathat...

Kati írta...

Szóval akkor már meg is voltak az első lépések:) Hát nem semmi ez a leányzó:)
Köszönöm szépen a kesztyűt, hordom is rendületlenül, nagyon tetszik:)
Én is túl vagyok életem első tanuskodásán, hát nem nagyon kívánkozom mégegyszer, bár azt mondták jól helytálltam:)
Annamari neked gyógyulást, Klárádnak meg nagy puszi:)

Annamari írta...

Hát amint láttad, már várható volt, hogy egyedül is kezdje. Szerencsére ha nem mi fogjuk, akkor nem engedi el amiben támaszkodik. (meddig?!)
Remélem, haszna lesz az ottlétednek. Drukkolok nektek.

nyüzike írta...

Szépen fejlődik Klára. Neked javaslom a citrom méz gyömbér keveréket. A gyömbért le szoktam reszelni, súlyra ugyanannyi citrommal keverem (citromot kis darabkákra vágom) és annyi mézzel öntöm le amennyi ellepi a keveréket.
Meleg vízzel de nem tűzforróval tea ként is lehet inni de ha megbírod enni akkor még jobb. Gyógyulj meg minél előbb!

nyüzike írta...

Szépen fejlődik Klára. Neked javaslom a citrom méz gyömbér keveréket. A gyömbért le szoktam reszelni, súlyra ugyanannyi citrommal keverem (citromot kis darabkákra vágom) és annyi mézzel öntöm le amennyi ellepi a keveréket.
Meleg vízzel de nem tűzforróval tea ként is lehet inni de ha megbírod enni akkor még jobb. Gyógyulj meg minél előbb!

Annamari írta...

Szerencsére jobban vagyok. Elkezdtem vitaminokat is szedni. És igen, gyümölcsöket is enni...