2013. január 17., csütörtök

Előkészületek

A szőnyeg gondolatát tett követte.
Először is találtam egy mintát ami tetszik, aztán megkerestem a nevét, aztán azt, hogy mit csináljak, hogy olyant horgoljak.
A legnehezebb az volt, hogy kiderítsem: mit keresek tulajdonképpen, onnan kezdve, hogy megtudtam "spike stitch"-et akarok horgolni már igen rövid volt az út. Időben nem, mert csak este jutottam oda, hogy próbálgasam.
Ilyen lett/lesz:
A szőnyeg színei nem ezek lesznek, legalábbis nem az a narancssárga, de kellett, hogy legalább tanulás közben lássam hogy mi hogyan alakul.
Rájöttem miket csináltam rosszul, ezeket majd élesben javítanom kell (pl. szélszemeket kell beiktassak, mert egyébként nincsen amibe kapaszkodjon a szélső karó).
Még elég sokminden nem tiszta horgolásügyileg, de gondolom, majd kitisztul amikor tapasztalatom is lesz.
Ma délután beteglátogatni megyünk, egy kedves barátnőm eltörte a bokáját - remélem, ez nem fogja kibillenteni Klárikát a ritmusból újra (hétfőn oltást kapott, délután mentünk és emiatt kiesett az alvása, na lett is nemulass belőle...) és este lesz időm megindítani a dolgokat.
Nekem nagyon nehéznek tűnt a kezdő láncszemsor (jól mondom?) utáni első sor meghorgolása (ezek rövidpálcák vagy félpálcák vagy a kettő ugyanaz?). Többedik nekifutásra úgy oldottam meg, hogy nagyobb horgolótűvel láncszemeztem (?) majd áttértem a kisebb-hegyesebbre és SOKKAL lazábban dolgoztam, mint Ákábelnél.
Egyelőre eddig jutottam, remélem, nem törik bele a fogam. Vagy a horgolótűm :)

4 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Én már így szoktam kezdeni a horgolást: http://www.youtube.com/watch?v=oZrabIcA8C8

Különben kifolyik a szemem, mire megtelálom az összes szemet... :)
De nagy gyakorlatom azért nincs ebben, így nagyon lassan megy, de szerintem megéri...
Számomra is a szélszemek (legyen, ne legyen, hogy legyen) okozták a legnagyobb gondot mindig is, de néhány sor után már látja az ember lánya, hogy adja magát szépen.
Hajrá, jó kis mintát találtál, szuper szönyeg lesz!

Gesztenyeszív írta...

Én is most kezdtem bele a horgolás tanulásába.
A láncszem után nehéz elkezdeni a sort nekem is. Viszont, úgy tanultam /om, hogy forduló szem mindig kell, (az lesz a szélszemed)
Ügyes vagy, így tovább :)

Gesztenyeszív írta...

Én is most kezdtem bele a horgolás tanulásába.
A láncszem után nehéz elkezdeni a sort nekem is. Viszont, úgy tanultam /om, hogy forduló szem mindig kell, (az lesz a szélszemed)
Ügyes vagy, így tovább :)

Annamari írta...

Közben elindultam vele rendesen :) És tettem fordulószemet, egészen okés a széle :)