2012. december 20., csütörtök

Könyvvásárlás

Mi a karácsonyi bevásárlás nagyrészét megejtettük, de a könyvesboltok olyan órarend szerint működnek, hogy este mikor Zurammal ketten tudunk a gyerekkel lenni egy sincs nyitva. Ezért ma reggel levitettem magam a főtérre, azzal, hogy majd hazasétálok - Klárikával a kenguruban.
Hazaérni sikerült, de nem volt egyszerű a mai nap eddig.
Ott kezdődött, hogy nálam készpénz nem sok volt és a központ három könyvesboltjában ahol vannak magyar gyerekkönyvek is nem lehet kártyával fizetni. Megvettem a rokon gyermekek ajándékkönyveit, de fájó szívvel hagytam ott a magunknak szánt Micimackót és Grimm meséit (tudom, Klárika ezekhez túl kicsi, de előre megvenném neki) - majd megvesszük amikor elolvad a jég.
Merthogy ez volt a fő baj. Hajlandó lettem volna a bankautomatától visszamenni a legközelebbi könyvesboltba, ha a járdákon járni is lehetett volna. Ott ahol üzletek vannak, tehát ahol van "tulajdonosa" a járdának, ott el van takarítva. De ahol a polgárjenőhivatal lenne a felelős a jeget elpucolni ott bizony korcsolyával lehetne csak közlekedni.
Mondtam is az egyik könyvesboltban, hogy enyhén szólva járhatatlanok helyenként a járdák, mire azt mondta az árus, hogy a szavazás előtt mindenütt el volt takarítva, azóta viszont annyi történik, hogy a polgárjenőhivatal ellenőrei napi szinten bejárnak hozzájuk emlékeztetni őket, hogy a járdatakarítás az üzlet előtt a kötelességük. Csak azt nem értem, hogy ha ilyen jól tudják, akkor miért nem takarítja el a hivatal is ott ahol az ő felelőssége? Ja, hogy őket nincs aki felelősségre vonja...
És azt sem értem mire fizetjük az adót és a különféle illetékeket (amelyek száma és mértéke évről évre nő) ha a testi épségünk minimális biztonsága sincs megadatva az utcán. Na de Karácsony előtt ne ezzel foglalkozzak. Örülök, hogy esés nélkül megúsztuk a mai napot.

Ami viszont pozitív: Klárikának megvettem a Csipikét. Az igazit, az eredeti illusztrációkkal. Azt a Csipikét amin mi felnőttünk.(lehet újraolvasom...)(biztos)

Holnap pedig világvége :). (Azelőtt nálunk azért leolvassák a vízórát, nehogy ne tudják a számlát kiküldeni.)
Aztán világvége után végre eljön a pihenés is. Fogok kicsit sütni-főzni, de az ünnepek alatt és után ketten fogjuk felügyelni Klárikát, és talán kötni is lesz több időm. Most sietnék a karácsonyi sapkával. Már két napja kötöm, de kb. harmada még mindig háravan.

5 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Csipikét én is imádtam!!! :)
És pont tegnap töltöttem le, hogy majd az ünnepek alatt megnézzük. (Szerintem ezt a bábfilmet én vagy nem láttam, vagy nem tetszett, de hátha Gazsikának tetszeni fog.)
A hóval/ jéggel nálunk is pont ugyanez a helyzet, én a posta előtt pingvineztem - mondjuk, gyerek nélkül. De nálunk most olvad, szerencsésebbek vagyunk.

Kati írta...

Jégtéma nálunk is ugyanaz, sajnos.
Csipikét pár éve vettem meg magamnak, és újra is olvastam:) Egyik kedvencem:)

Annamari írta...

Csipike mindenki kedvence szerintem :)
Én szinte minden évben esek az utcán, az idén az a bajom, hogy Klárika mindgi rajtam van, nehogy neki legyen baja. Nálunk ma -9 fok volt/van, úgyhogy ami eddig folyt még az is visszafagyott...

MrsYarnart írta...

a csipike nekem eddig kimaradt :) viszont a mi városunkban az a szabály, hogy az üzlet- és háztulajdonosoknak kell a járdát tisztán tartani az ingatlan előtt.

Annamari írta...

Érdemes elolvasni felnőtteknek is :)
Az üzletek és házak előtt nincs is baj. De a központban van a színház, előtte egy nagy placc, vagy 80 méter a járdáig, ami a polgárjenő hivatalé, ezt tudom. Na az csupa jég és nekem ott kellett átmenni. Aztán a parkok szélét övező járdák sincsenek letakarítva. A parkokat átszelő sétányok sem. Ilyen helyeken baletteztem ma. De szerencsére megúsztuk. :)