2012. december 23., vasárnap

Azt hiszem

félreérthető voltam.
NEM az zavar, hogy Klárika nem alussza át az éjszakát.
Az SEM zavar, hogy nappal keveset alszik. (ez inkább aggaszt)
A bajom az, hogy az említettek mellett az esti altatás 8-tól tart éjfélig.
És amikor az ember teljesen egyedül van a gyerekkel napközben mindenféle segítség nélkül, akkor ez volna az a napszak amikor akármit is lehetne mozdítani. De nekem ez olyan nagyon rövid, hogy inkább nincs. Mire pedig lesz én vagyok hulla.
Próbálok kikapcsolni, azért fonok-kötök azokban a rövidke időkben amikor lehet.
Most következik 3 hét, amikor hármasban leszünk. Ezalatt talán sikerül valamiféle új rendszert kialakítani ha van segítségem.

És ne haragudjatok, hogy ennyit taglalom ezt a témát, de nekem nincs akitől ezeket megkérdezni, édesanyám már nem tud tanácsot adni, a testvérem gyermeke pedig jó alvó volt mindig is.

5 megjegyzés:

Ági írta...

Kedves Annamari, számomra nem volt félreérthető. Teljesen átérzem milyen egyedül , főleg első gyermekkel amikor egy kicsit többet aggódik az ember lánya. Az én gyerekeim már nagyok, de a keresztfiam is ezt műveli az anyjával, pedig már két éves. Okos, szép, de este 10-kor még éneket kér.Kívánok neked boldog, békés Karácsonyt és nyugodt éjszakákat.

Zsoofi írta...

Annamari, majd csak kialakul végre! Az tényleg nagyon rossz, amikor végre este lesz, és mégsincs ideje az embernek.
Megfogadtam, hogy én senkinek nem mondok jótanácsot, de nem bírta csukva tartani a szám. :S Igazából csak azt szeretni mondani, hogy néha az is szokott segíteni, ha elmentek máshova, és a környezetváltozás kizökkenti ebből a rossz ritmusból. Hátha...
De hármasban azért így is, úgy is, nagyon jó lesz!!!

Maris írta...

Eszembe jutott egy alvós trükk, ami unokaöcsémnél úgy-ahogy beválik. Bár csecsemőkorában békén kellett hagyni, mióta "felnőtt", majdnem-kétéves, azóta időnként társaságot igényel az elalváshoz. Viszont ha ott van vele valaki, akkor meg nyüzsög, és mindent csinál, de még véletlenül se alszik. A nagybácsim kifejlesztette azt a módszert, hogy bemegy Bencével, csak nem játszik vele, hanem melléfekszik, és úgy csinál, mintha ő már aludna. Akkor a Kishaver párszor ellenőrzi, és ha a nagybácsim nem szúrja el - nem próbál túl korán olajra lépni - akkor viszonylag hamar elalszik az Öcsisajt is. Tesóm is kipróbálta, és neki is működött, pedig vele még durvábban pörög a Bence egyébként.
De van olyan fotó, hogy öcsém már rég alszik, Bence meg még mindig les :-D

Macus írta...

Én nem tudom, de nekem katasztrófa volt volt a két fiú után Viki alvásilag, illetve elalvásilag... Átaludt az éjszakát hamar (7 hetes korától), de aztán valami változott, és egyszerűen nem akart elaludni.
Amit Maris mondott, olyasmit mi is csináltunk. A kiságya nálunk volt (pici korában nem, de aztán beköltöztettük, amikor már gond volt az elalvás, én lefeküdtem a mi ágyunkba, olvastam, aztán ő meg figyelgetett (gondolom), aztán elaludt. De azóta se egyszerű ez. Amikor kettesben voltunk otthon tavaly, a felköltözés előtt, csak akkor aludt el, ha én is lefeküdtem, akkor is csak velem, a mi ágyunkban. Aztán a felköltözés után volt egy kis jobb idő, de ma is soká alszik el. Bálinttal most közös a szobájuk, de a 16 éves hamarabb elalszik, mint a majdnem 6 éves.
Nagyon megértelek, mert kell az embernek egy kis nyugi. remélem, a 3 hét hármasban legalább a pihenésre a d lehetőséget neked is, az meg non plus ultra, ha sikerül valamit alakítani Klári elalvásán.
Nagyon szurkolok, hogy mielőbb eljöjjön a megoldás!

Annamari írta...

Csak sokan írták, hogy éjjel sokszor keltek. :)
Zsoofi, nekem minden tanács és tapasztalat nagyon jól jön. Mint mondtam, nincs akitől ilyen téren jelzéseket kapjak, hogy jó amit csinálok, vagy nem.
Maris, ezt is szoktuk alkalmazni. csak megpróbál "felkölteni": kaparja az arcom, karom, nyúl bele az orromba meg ilyenek.
Macus, érted miről beszélek. Pontosan ez az ELalvás a bajom. AZ este csak két és fél óra kellett... mondod, hogy a 16 éves fiad hamarabb elalszik, mint Viki. Ez nálunk is így van valahogy. Ha hármasban vagyunk és altatok, akkor mielőtt Klárika elaludna Zuram már alszik, és Klárika ébred hamarabb. És ez rendszeres :)