2012. június 5., kedd

Alakulunk

A harmadik hét végére kezdett kialakulni egy s más. Például néha úgy is elalszik a gyermek, hogy csak fekszem mellette. Lehet ez annak is betudható, hogy próbáljuk fárasztani: tömjük a kis fejét új és új információkkal.
Tegnap először bevittük az erdőbe olyan félórára. (eddig csak erdőszélen voltunk vele, aztán jött a sok eső amikor nem kívánkozott senki a nyakig érő sárba)
Már kezdjük tudni kezelni a görcsöket, főleg ő a mi segítségünkkel - bár napirendszerűen este 7-8 kor kezdődik a cucc és eltart 10-10:30-ig. Viszont éjszaka már van egy 5 órás alvása egyhuzamban, ami meg főleg nekem jó, nem zombiként kezdem a napot.
Ma az első napunk édeskettesben itthon, vele elleszek, de a főzést hogy oldom meg az a kérdés és a válaszadás még hátravan.

17 megjegyzés:

nöné írta...

Jaj, de jó hírek:o) Igen, valamiféle rendszeresség nem árt, ha kezd kialakulni, így van mire számítani. Nagyon jól meglesztek Kettecskén, a főzés meg kit érdekel? Majd este a Párodnak elmondod, hogy Ti vagytok a vacsorái, nem hinném, hogy gond lenne belőle:o)

GumiPók írta...

Gyerek a konyhapulton vagy az étkezőasztalon, ahol hely van. Az enyém nagyon szeretett ott lenni. :) Lassan minden kialakul, ne félj! Csuda helyes kicsi lány! ♥

Zsoofi írta...

Istenem, én mennyire be voltam tojva, amikor először kettesben maradtunk! Aztán minden sokkal nyugisabb volt, mint amikor hármasban voltunk, pedig Férj nem egy iegeskedős vagy idegesítős féle, mégis. Jó az, hogy csak ketten vagytok. És hát vannak tuti receptek: sajtos-tejfölös tészta, krumplifőzelék, ilyesmik.... Ezekkel ki lehet húzni egy darabig. :)))

Macus írta...

Annyira kis édes! Jó látni!

Otthon Művek írta...

Igen, a konyhaasztal jó megoldás, én is alkalmaztam, aztán mikor már tud ülni, hinta a konyhaajtóban, lényeg, hogy lásson téged, akkor semmi gond nem lesz. Ha meg nem tudod elvégezni a házimunkát, amit beterveztél, hát akkor sincs semmi, nem igaz?
Legyetek jók!

Ilona írta...

Nagyon cuki a kis tündérlány. A lényeg, hogy ne idegeskedj, minden meg fog oldódni.
Annyira szép idők voltak otthon...annyi nevetés...tényleg a nők életének egyik legszebb szakasza... (na nem folytatom...)

Márta néni azéris írta...

Nyugi még nem fogja magára rántani a forró vizet a konyhában! Ha nem tudod kivinni, énekelj hangosan főzés közben, csak nem a hatodik szobában lesz, és hallja.

fenci írta...

Gratulálok - nagyon szép a kislány, meg hamar is nőnek, még ha most neked nem is úgy tünik. Főzni én sem tudtam mellette - de van megoldás : vagy a fenti könnyü kaják, vagy a mamák esetleg - vagy ha végleg ez sem, akkor néha rendeltem - elég finom, házias kaját lehet rendelni 10 lej körül mifelénk, néha elmegy ez is. Mert enni kell!

Annamari írta...

Azt hiszem, túl korán kezdtem örüni. Az éjjel aludtam vagy 4 órát :D
Végül a főzés elrendeződött, épp úgy időzítette az ébredést, hogy én kész lettem. Nálunk nem megy a sajtostészta :D töltött cukkini meg ilyesmi a menü (tegnap az volt) :)
Fenci, nagymamák nincsenek. Édesanyám nem él. Anyós meg lassabban készíti el az ebédet mint én gyerek mellett, abban nincs köszönet. Mondom nem csak én, de a fia is. Ráadásul nem is fűszerez rendesen. Rendeltünk párszor, és még fogunk is, de hát az sem az igazi...

Jutka írta...

Majd belerázódtok szép lassan a mindennapi teendőkbe. Amit az egyik nap nem tudsz lerendezni majd megcsinálod másnap... most még ne akarj mindent megcsinálni, hidd el pár hét és kialakul a napi rutin.
Igazán kedves, nyugalmat árasztó képet mutattál a babádról, jó egészséget nektek!

nyüzike írta...

Majd kitapasztalod hogy mikor alszik többet és arra az időszakra tudod ütemezni a főzést és egyéb időigényes munkát. Addig meg gyorsan előkészíthető ételeket találj ki. A csirkemell vékonyra szelve bepácolva nem száraz és 2 - napig sütés nélkül is tárolhatod a hűtőben és pillanatok alatt kisütheted, akár kenyérrel vagy sütőben sült krumplival is nagyon jó.
hamarabb belerázódtok mindenbe mint gondolnád :D

fpárduc ugrásai írta...

:) Olyan szép a kicsi lány! :)

Kicsit irigykedem, de majd a második nálunk lány lesz! :) Már megrendeltem Apukánál :) (De ha fiú lesz, azt sem hagyjuk ott!!!)
;)

Annamari írta...

Menni fog :) tegnap is sikerült kétfogásos ebédet készíteni.
Fpárduc, nálunk fordítva kéri az apuka. Ő fiút akar másodiknak, mondtam, oké, de úgy szelektálja majd a kiskatonákat, hogy fiú legyen :)

nöné írta...

Annamari, szelektálni Neked kellene majd:o)
Nálunk a férjem két leányzó után mindig azt mondta, hogy én nem jól válogattam, hisz ő küldött ilyet is, olyat is:o))

Babi néni írta...

Bocsánat, alig érem utol magam, most értem ide az elmaradt bejegyzések elolvasásában és muszáj volt ideírnom: Én annyira, de annyira irigyellek! :o) De csak a legjobb értelemben, és nagyon tetszik a fotó!

Babi néni írta...

Ja, és főzz nagyobb adagokat olyan ételekből, ami bírja a fagyasztást! Nekem bevált, mert ilyenkor elég volt előkapni egy-egy főzeléket a leves után (ami megfő magától, mint tudjuk), és csak egy tükörtojást sütni rá. :o)

Annamari írta...

Köszi :) Bár a szoptatást szvesen átengedném. Nem is a szoptatást, azt nem, hanem a sokórás cicizéseket :D