2012. június 8., péntek

Üres pillanatokban

abban a kevésben amikor épp alszik Klára és nem fut a ház ezerfelé kedvem lenne kötni. A baj csak az idő kiszámíthatatlanasága és a következő etetés halaszthatatlansága - hiába van megkezdett projektem amit nagyon szívesen folytatnék, az túl figyelemeigényes lenne.
Gondoltam már arra is, hogy elkezdek egy olyan csipkét aminek fejből megy a mintája (mondjuk feketéből izgatja a fantáziámat már nagyon régóta de a félhomályban, ahol a kicsi alszik nem nagyon látnám), aztán azt, hogy ha már homár legyen kövér, vagyis legyen kihívás és elkezdjem a Crown Prince-t újra - de ezt is feketéből (mert amúgy ez is igen könnyű minta, csak nagy darab).
Aztán van egy másik variáció: zokni - mert abból is van valami ami igazán mocorog bennem egy idő óta, ehhez viszont kéne valami világos zoknifonal kontrasztnak a sok sötéthez ami itthon van nekem. És ezt csakis natúrszínben tudom elképzelni, nem fehérben amit vehetnék. (Na de mindjárt megyünk sétálni, szétnézek fonalügyben a környéken, hátha szerencsém lesz.) Ha nem, akkor is köthetnék sima zoknit, mert kezdjük elnyűni a meglevőket, pótolni kéne őket már. Ahhoz aztán végképp nem kell semmiféle koncentrálás. (különben azon is agyalok, hogy talán lassabban foszladoznának a zoknik, ha nem 3 mm-s, hanem 2.5 mm-s tűvel kötném őket ezután)
És kb. ennyi volt a szabadidő. Mintha ébredezne.

4 megjegyzés:

Norcsi írta...

Nagyon cukor falat a kiscsajszi :)
De szerintem kössél gyorsan, amíg még lehet :)

Macus írta...

Majd kialakul az is, hogy mikor kössél. Amikor Viki ilyen picuri volt, én se nagyon csináltam. Jó, ott volt még a két nagyobb, de őket már nem kellett gondozni, esetleg több mosni- és vasalnivaló volt öt személyre.csak fáradt voltam, azért éjjel is fel kellett néha kelni, császár után voltam, stb.
Pihenj, aztán majd meglesz a lehetőség a kötögetésre.
Sok puszi Nektek!

Vera írta...

Jó babázást! Olyan sokat kötöttél már, most tán hiányzik már... Ügye?
Kiváncsi leszek mire esik a választás..
Szép hétvégét!

Annamari írta...

Hát nekem most sem lehet kötni. Cicifüggő a drágám, napi 10+ órát cicin lóg (ez nappal, mert éjjel alszunk), már szoptatási tanácsadót is megkerestem. Nem bírok annyit feküdni. Ha mégis összejönne, szerintem zokni lesz. :D