2012. április 20., péntek

Utolsó 100 méteren

Az a helyzet, hogy ilyenkor az ember már elkezd türelmetlenkedni, és nem sok kedve, ihlete meg hangulata van blogolni. Már minden gondolat csak akörül forog, hogy jönne már ki, lenne már túl az egészen. És lennénk újra itthon, lenne végre hármasban együtt a család.
Meglepetések is jönnek, köszönöm a babadolgokat! Böpörö csodaszép párnáját és madarát,
és a Bemka által varrt pelenkákat. Az a békásfenekű ünneplő lesz :)
Ilyenkor aztán már kicsit sok az orvoshozjárás is, hetente egyszer-kétszer, hol a kórházba, hol a háziorvoshoz. Újra és újra meggyőződök arról, hogy a rendszer rossz, nem az emberek. A szülészeten mindenki mosolyog (kivéve egy-két búvalbélelt beteghordót és a liftesnéniket - de ők kicsit lehiggadtak egy kollega látogatása után a kórházban), kedvesen szólnak az emberhez - szóval ettől az oldaltól nem félek, viszont amiről ők nem tehetnek, hogy pl. kifogy a CTG-gépből a papír és nincs amivel pótolni, na az tud zavaró lenni.
Amúgy nem vagyok még mindig nagyon itthonülős, hétvégéken eljárogattunk, hol Szovátára ebédelni - ami a Medve-tó megkerülésével jár és más sétákkal, hol medvehagymát szedni Segesvár mellé. Vagy csak úgy kinézni azt a csendes helyet, ahol nyugdíjas éveinket fogjuk tölteni, amennyiben addig élünk. 
Közben az apa-gyes fölötte szükséges voltát már kedves udémérénk is támogatja, a politikusokhoz sorra írt leveleimre sorra nem érkezik válasz. De nekem az is válasz, hogy nem válaszolnak, meg is írtam egyiküknek, hogy ezzel pontosan elismerik, hogy fejet hajtanak a hatalom előtt, nem pedig választói érdekeket képviselnek. Meg hogy majd lesz idejük gondolkodni a dolgokon, amikor a bársonyszék helyett valamilyen más munkakörben fognak tevékenykedni.
Aztán meg úgy folyik a választási kampány a városunkban, hogy nem lehet megmozdulni: már mindenütt aszfaltoznak, lyukakat tömnek (sok a közlekedési dugó), vezetékeket cserélnek (ezért hetente 2x eltörik a vízcsöveket, és víz nélkül maradunk), beton és műanyagjátszótereket alakítanak ki (a tűző napon porban játsszanak a gyerekek a főutak mentén), fákat gyilkolnak (ez nagyon fáj) - hogy ugye lássa a nyomorult szavazó mennyi mindent tesz értük a városvezetés, ő csakis a mi érdekünkben ténykedik.
De ez nem csak nálunk van így, bár ez nem vigasztal senkit.
Aztán meg a környezetvédelemben is voltak változások, egyik miniszter ment, másik jött, szerintük Verespatak lesz, a kérdés, hogy ciános technológiával vagy másképp -  szerintem nem lesz.
(és amióta nem blogoltam a blogger is úgy megváltozott, hogy csak remélni tudom, hogy közzé tudom tenni ezt a bejegyzést.)

11 megjegyzés:

Kati írta...

Akkor szoritok nektek:) Már hamarosan hármasban lesztek biztos:)Ez a fairtás pedig Vásárhelyen, sirnivaló:(

Macus írta...

Nagyon sokat gondolok rátok, várom a "gólyahírt!!

Norcsi írta...

Örülök, hogy írtál, sokat gondolok rátok, van-e már valami :)
Ne izgulj, minden rendben lesz, és pikk-pakk már otthon is leszel. Még kipihenni se lesz időd magad :)
Drukkolok ám

Hena írta...

Azt hittem már gólyahírrel jössz, úgy eltüntél! Akkor még várunk... :)

trollanyu írta...

Szortok én is Neked:) Remélem gyors és könnyű szülésed lesz:) Ilyenkor már mindenki szeretne túl lenni rajta, én is végig csináltam háromszor. Nagyon klassz ajándékokat kaptál, várjuk a gólyahírt mihamarabb:)

Csilla írta...

Én is azt lesem mikor jön az örömhír :) Könnyű szülést kívánok.

Annamari írta...

Köszönöm mindenkinek. Valami tuti tippeket ha adnátok hogyan piszkáljuk ki a leányzót a terminusig, azt megköszönöm :)
Kati, felhívtam a céget aki vagdos, hogy kíméletesebben a környékünkön, ő erre azt mondta, hogy kampányban a polgármester diktál, akarja, hogy mindenki lássa, mennyit tesz értünk. Én remélem, szavazatvesztésre pont jó lesz ez az akció (is).

Babi néni írta...

Remélem én is, hogy minden rendben lesz. Tényleg nehéz a vége, de nem érdemes sürgetni a dolgokat. :o)

Dominika írta...

Az utolsó napok nagyon nehezek. Nekem még a harmadiknál is azok voltak, pedig ő is kilenc nappal a kiírás előtt született végül. És nagyon bagatell, de ki kel várni a megfelelő időpontot. Mert egyszer csak beindulnak a dolgok, és hamar a kezedben tarthatod a babádat. De sürgetni tényleg nem javaslom én sem... (Ezt mondom, de nagyon utáltam én is ezt hallani...:-)))

nöné írta...

Sokat gondolok Rád, Rátok én is ám:o) A legjobbakat kívánom Nektek!

Andrea Isfan írta...

Turelem (rozsat) babat terem! Konyu szulest kivanok!