2012. március 5., hétfő

A névtelenségről

A múltkoriban Altair-ral történt meg ami most velem, hogy névtelen olvasó kioktatott. Nos, én nem a kioktatást vettem rossz néven, hanem a névtelenséget. Főként mert kommentjében azt mondja, hogy felnőttként tudhatom mivel jár a gyerekvállalás - én erre annyit tudok mondani, felnőttként ő meg tudhatja, hogy bunkóság a névtelenség pajzsa mögé bújva osztani az észt - "tapasztalatból".
Úgyhogy ezt megelőzendő megváltoztattam az opciókat a blogomon, csakis Google-felhasználók hagyhatnak nálam kommentet. Még nem töröltem az utolsó névtelen kommentjét innen, (második névtelen komment, nem Zsoofiéra gondolok, aki aláírta, amikor technikai okokból nem tudott belépni a fiókjába!) de nem adok arra lehetőséget hogy újra névtelenül bunkóskodjon velem.
Ajánlom figyelmébe második névtelenemnek, hogy olvassa el Altair házirendjét, különös tekintettel a bevezető részre és az 5. pontra. Merthogy én is pontosan így gondolom mint ő, akkor is ha a technikai részén változtattam hozzá képest. Ha valakinek véleménye van az általam írottakkal kapcsolatban, azt megkérem úgy tudassa velem, hogy tudjam kiről van szó, amennyiben csak ilyen primitív módon meri felvállalni véleményét, akkor inkább ne tegye! (technikailag már nem is teheti, és továbbra is lehetőségem van törölni bármit ami nekem nem tetszik)
Főleg ne pofázzon bele olyan dolgokba, amelyekről láthatólag fingja nincs, mint pl. hogyan működik a törvényalkotás és az alkotmány (bejegyzésemben ui. nem tértem ki arra pl. hogy a rendelet meghozása nem a törvényes előírásoknak megfelelően történt, de ennek utánanézett - gondolom ha olyan "tapasztalt" és annyi ismerete van, hogy véleményt alkot).
Tehát névtelen: vagy vállald magad, vagy menj máshova névtelenül pofázni, ahol meghallgatnak (és neadjisten, komolyan vesznek!) - itt erre tovább nincs lehetőséged.

12 megjegyzés:

zazálea írta...

egészen hihetetlen, hogy ezt a véleményt így, bátran, névvel vállalta, kiállt a meggyőződése mellett, karakán ember, no!

:)

Barbaral írta...

:)))).
Jó vagy Annamari!:)

Csilla böködéje írta...

Nehéz erre mit mondanom. Felháborító amit ez a névtelen hős írt. Persze a nemét sem tudni, de kiváncsi lennék van e gyermeke. hm. Illene végre megbecsülni az anyákat.

Annamari írta...

:) ugye? én is karakánnak gondolom az ilyen embereket :D
Teljes mértékben el tudom fogadni azt, hogy valaki véleménye nem egyezik az enyémmel. DE: ha ezt el akarja nekem mondani, akkor úgy mondja, hogy tudjam, kinek érveljek, senkikkel nincs kedvem beszélgetni :). Elvárom, hogy érvekkel támassza alá a mondanivalóját, ne csak provokatív módon sértegessen.
Másodsorban pedig: lehetőleg a véleményét a saját blogján hozza nyilvánosságra.
Harmadsorban: tudom, hogy politikai nézeteim által úgy az itteni, mint az ottani kormányzati többséggel szembemegyek. Ha valakinek a (nem titkolt) politikai nézetemmel van baja, akkor szeretném emlékeztetni a szólásszabadságra. Igenis, nem tudok olyan elvek mellé állni, amelyek ennyire alapvető emberi jogokat sértenek, függetlenül attól, hogy engem milyen mértékben érintenek.

Annamari írta...

Csilla, én azt hiszem, hogy vagy nincs gyereke, vagy férfi. Nem várok el semmivel több jogot, mint más anyák, nem érzem magam többnek vagy kevesebbnek más anyáknál. De annyi elvárásom van a rendszerrel szemben, hogy akkor pontosan annyi jogot kapjak, mint mások.
Amúgy névtelen hősünk gondolhatna arra, hogy majd ez a kisemmizett korosztály fogja az ő nyugdíját biztosítani :)

Babi néni írta...

Nahát! Sajnálom, felháborító, hogy ilyen alakok vannak szabadlábon. :o) Igazad van, szerintem nincs gyereke az illetőnek, vagy ha van is, nem nagyon érdekli.

Máskülönben nem szólna be ilyen tahón egy kismamának!

Annamari írta...

Altair, nem kismamának, senkinek nincs joga így beszólni :)
Gyáva féreg - ennyit mondhatok róla :)

paribanu írta...

Annamrim, a karakánságodért, a szókimondásodért és a bátorságodért, rettentően irigyellek...
S persze ugyanezekért is nagyon kedvellek!
Pusszantalak, ne idegeskedj:-)

Annamari írta...

Paribanu, nem idegeskedek, csak vannak dolgok, amiket nem értek meg. Azt pedig ki szoktam írni magamból. Na ez egy olyan volt. :)

Norcsi írta...

Kedves Annamari!
Egy ideje már olvaslak, de kommentet még nem írtam. Szeretem a blogodat, és drukkolok neked, hogy minden jól menjen a gyerkőccel.
A témához van egy gyerekkori történetem, amit röviden megosztanék veled. Mi öten vagyunk testvérek, és mikor egyszer gyerekkoromban Anyuval utaztunk a buszon, beszólt neki egy öreg "hölgy", hogy hogy mer ennyi gyereket szülni, meg hogy így nekik kell eltartani minket, és hogy ez mekkora bunkóság velük szemben. Akkor ezen a bizonyos buszon ezzel több öreg "hölgy" is hangosan egyetértett. Én még elég kicsi voltam, de nagyon bántott a dolog, még így 30 egynéhány évesen is nagyon jól emlékszem rá. És már akkor is éreztem, hogy ezzel az elmélettel valami nagyon nincs rendben. Azóta már nekem is van 3 gyermekem, és tudom, hogy ők a jövő, nem csak nekem, hanem mindenkinek, aki még nyugdíjas korában falatot szeretne a szájába és tetőt a feje fölé. Szóval teljesen egyetértek. És te csak érezd jól magad, most az a legfontosabb.
Nóri

Zsoofi írta...

Annamari, teljesen igazad van, és nagyon jó, hogy nem csak magadban füstölögtél, hanem meg is írtad, mindannyiunknak így kellene.
(És nekem így könnyebb is lett a kommentelés nálad.... :) )

Annamari írta...

Norcsi, üdvözöllek!
Tudod, én is így látom valahogy. Egyre inkább eljutottam oda, hogy azt kívánom névtelenemnek, hogy csak annyiszor tapossanak a jogaiba, ahányszor a mienkbe. Csak a GYES-törvénybe egy hónap leforgása alatt 2x mocskoltak bele a kisgyerekek kárára. A tanügyi törvényünk jogsértő több ponton (pl. az anyanyelvi oktatást nehezíti nagyon meg). Az egészségügyi törvényünk is a beteg jogait sérti. Névtelenemnek csak ezt kívánom megtapasztalni: ne tudjon a gyereke anyanyelven tanulni, ne legyen jogosult ingyenes orvosi ellátásra TB-fizetőként sem (sem ő, sem a gyereke), és a gyereke mellett se tudjon maradni, mert bölcsöde NINCS ahová vihetné. Vajon akkor is szökdösne, hogy az anyák ne várjanak el jogokat, mert az anyaság nem jogosítja fel őket semmire?!
Zsoofi, nem szoktam magamban tartani :)
Most csak várom, hogy a névtelen megírja a véleményét. Mert hogy visszajött olvasni, az biztos :)