2012. január 19., csütörtök

Újszülöttek, mint államprofit

Tegnap végre sikerült a 2012 évi módosított GYES-törvényünkről bővebben hallani, mit tudtam meg? Hogy a GYES folyósítását ahhoz kötik majd, hogy a családnak van-e tartozása az állam fele. Legyen ez bármilyen adó, de akár forgalmi büntetés is. Hát az állam leesett.
Egyrészt amiatt, hogy alkotmányos jogot nem nyirbálhatnak meg csak mert olyan kedvük van, másrészt az alkotmányt nem írja felül egyetlen törvény sem, hát még a helyi adókat megszabó helyi tanács-határozatok!
Másrészt pedig amiatt, hogy diszkrimináló a dolog. A kisgyerekes családoktól ily módon behajthatják a tartozásokat, más kategóriáktól hogyan?
Nem arról van szó, hogy nem akarok adót fizetni, büntetést még nem kaptunk, egyszerűen csak az a fájó az egészben, hogy a saját alkotmányunkra magasról tojnak.
(amúgy pedig - valljuk be - van olyan kategória, akire ez ráfér, DE akkor sem szabad egy jogállamban a kormánynak nem betartani az alkotmányt! Találják meg a módját az adósság behajtásának, ne egynapos-párhónapos gyerekekhez kössék ezt!)
Szóval ez nem marad annyiban részemről, megkértem a kolleganőmet, hogy az irodai törvénykezési programunkkal szerkessze össze a törvényt az összes módosítással, és utána írok nekik egy levelet.
Ez volt tegnap.
Erre ma mit olvasok? Hogy határon kívül meg államosítanák a babaszámlát...
Hát szép és jó, hogy maradjon a profit az államnál - de ki garantálja azt, hogy a gyerek hozzáfér majd a pénzéhez?! Van annyi bizalom az emberekben, hogy a gyermekük pénzét az államra bízzák az elmúlt két év (20 év) történései után?!
Szóval, így lesznek az újszülöttek az államkassza egyik bevételi forrása. Mindkét országban.
De akkor miért illegális a gyerekmunka? Szerintem oviban máris oda kéne őket tenni, hogy valami hasznosat csináljanak, hogy ténylegesen hozzák a profitot, politikusaink zsebének megtömésére...
Na ennek muszáj volt kijönni...
És ha már megint dühöngök, akkor itt és most el szeretném határolni magam az rmdsz-politikától, aki most is kitart a kormányban, naná, hogy ragaszkodnak a hatalom utolsó hónapjaihoz, hiszen esélyük nincs újra bekerülni a parlamentbe az utolsó kormányzási ciklusban való igen aktív néppusztító részvételük miatt. (lásd: egészségügyi rendszer szétütése: magyar egészségügyi miniszter, verespataki aranybánya megnyitásának garantálása: magyar miniszter, és minden megszorító intézkedést megszavaztak.)
Bár nem nekem kell emiatt szabadkozni, nem szavaztam rájuk, nem is fogok. A magyarkodással való kacérkodásuk arra (volt) jó, hogy bolondítsák az embert hogy újra hatalomra kerülhessenek, a kisebbségi törvényt 20 éve nem tudják összehozni, annak ellenére, hogy mindig odaqrválkodtak az épp aktuális hatalomhoz.
Ennek is muszáj volt kijönni.
 

2 megjegyzés:

Babi néni írta...

Nahát! Ez tényleg mindennek a teteje. Most nem azért, de előfordulhat, hogy valaki azért nem tudja befizetni mondjuk a parkolási bírságát, mert kajára költi a pénzt vagy tüzelőre... Annál felháborítóbb, hogy még csak nem is mérlegelnek, vagy nem levonják apránként, hanem egyszerűen nem akarják kifizetni, ami jár.

Miközben azt sulykolják álszenten, hogy szaporodjunk és sokasodjunk. Ha már a gyerek se szent, az gáz.

Bogyó írta...

Felháborító, hihetetlen!

A dal hallatán egyik szemem nevet, a másik pedig sír. :(

Zita