2011. augusztus 12., péntek

Ha megszakad a blogom

úgy annak az az oka, hogy a gugli is megbolondult, és kéri a telefonszámomat. Na hát kapja... be.
De legalább nem olyan mocsok, mint a fészbúk, legalább beléphettem úgy is, hogy nem írtam be semmit az ablakocskába. Fenyegetőztek persze, hogy elveszíthetem az adataimat - hát akkor elmennek, na ez van. Nem esne jól, de világvége sem lenne. Készítenék maganak egy fizetős weboldalt, és annyi... és akkor nem zaklatna senki sem az adataimért.
Addig is backupolom a blogom... még amíg ez a beléptetési szesszióm érvényben van.
Közben a legjobb dolog ami mostanában történhet az az, hogy itt hosszú hétvégénk van, valami vallásos ünnepük miatt - mindegy miféle, a lényeg, hogy szabadok vagyunk hétfőn, felekezettől függetlenül.
Ami nem olyan jó, hogy ma reggel olyan ősz volt, vagy lehet nem ősz, de olyan hideg - csak 7 fok, hát a reggeli sétám alatt bizony nem hevültem túl. (A hazafele-sétám alatt viszont megint nyár volt, elég nehezen boldogultam a hátizsákba pakolt kardigán mellett a bevásárlásokkal. Már helyszűke miatt...)
És tegnap este is nyár volt, kimentünk egyet, mondjuk, a szabad ég alatt keveset voltunk, nem naplementéztünk, hanem aztán söröztünk (és ez igazi nyári tevékenység), de azelőtt még a késő délutáni napfényben kattintottam párat a domboldalban.
Igaz, ezek a virágok ebben a fényben és állapotban azért eléggé mutatják, hogy a nyár igencsak a végét rúgja...

10 megjegyzés:

paribanu írta...

Én még nem találkoztam ilyen telefonszámkéréssel, sem a FB-n, sem a gugliban...Én sem szeretem az ilyen jellegű leellenőrzést...

Jucuu írta...

Nem hiszem, hogy ettől megszakadna, régebben tőlem is próbálta már megtudni a sajátom ugyanígy, de nem kapta meg. :) Azóta is rendben működik minden.

Ariadne Műhely írta...

Augusztus 15-e Nagyboldogasszony ünnepe. Mária mennybevételét ókeresztény források nyomán már az V. században ünnepelték, s az sem véletlen, hogy szakrális tartalma miatt az évkörnek épp e pontjára esik. Ez a nap akár mindannyiunk ünnepe is (lehetne). Felekezet nélkül. Szívesen ajánlom elmélkedésre Weöres Sándor: Hetedik Szimfónia című versét, melynek kettős alcíme: Mária mennybemenetele. Édesanyám emlékének.
(Esetleg további gondolatok a versről és az ünnepről -minden dogmatikus felhang nélkül itt: http://www.lib.jgytf.u-szeged.hu/folyoiratok/tiszataj/03-06/ujvari.pdf )

Annamari írta...

Lányok, nem is érdekel már a blogger. Amikor véget mond nekem, ott vége lesz. :o)
Ariadné, ahogy leírtam máshol, akkor miért nem minden szent napja lesz munakszüneti nap?
Egyébként ragaszkodom ahhoz, hogy a saját vallásommal kapcsolatban ne okítsanak ki a SAJÁT blogomon. De nem törlöm a hozzászólást, mert elismerem mások szólásszabadságát is.
Elmélkedésre a magam esendő halandóságában nyilvánosan semmit nem ajánlok.

Ariadne Műhely írta...

Levélben, és most nyilvánosan is megkövetem Annamarit. Lehet, hogy a hangnem volt rossz. A szándék semmi esetre sem.
Meglehet, hogy egy blog kommentje tényleg nem arra való, hogy másokat elmélkedésre, meg versolvasásra buzdítsak.
Inkább azt kellett volna írnom már régebben is, Annamari, hogy mennyire csodálom a kötős tudományodat és a csodaszép csipkéidet. Mert tényleg így is van.
A szólásszabadságot azért köszönöm.

Annamari írta...

A hangnemek leírva lehetnek okai félreérétéseknek.
Szent a béke, téma lezárva.
Nem kell megkövetned, elég, hogy tisztáztuk a dolgokat.
Szép hétvégét!

Cimbilimbi írta...

Annamari, elnézést, nagyon hosszú leszek. Ma egyik fiókomból a másikba át akartam lépni, láss csodát, kéri a telefonszámomat a gugli! Mégpedig - idézem: "Telefonszám nélkül elvesztheti bárminemű hozzáférését fiókjához , amennyiben elfelejti jelszavát vagy feltörik a fiókját" Szóval a telefonszámom azért kell nekik, hogy majd jól elküldhessék sms-ben a jelszavam, ha elfelejteném. No de akkor - kérdem én - mire való a jelszó visszaállítás funkció?

Mivel érdekelt a téma, további információért kattintottam. Többek között ezt olvastam, idézem: "A Google soha nem kéri fiókja felhasználónevének, jelszavának vagy más érzékeny adatnak e-mailben vagy internetes űrlapon történő elküldését. Ha olyan üzenetet kap, illetve olyan weboldalt lát, amely ezeket az adatokat kéri Öntől, kérjük, hagyja figyelmen kívül az üzenetet, és tartsa meg magának fiókadatait.

Ha olyan üzenet érkezik Gmail-fiókjába, amely személyes adatot kér (a fiók felhasználóneve vagy jelszava, hitelkártyaadatok, bankszámlaszám), kérjük, azonnal jelentse nekünk az üzenetet. Ehhez kattintson a "Válasz" melletti nyílra az üzenet tetejénél, majd válassza az Adathalászat jelentése lehetőséget." Na itt ment fel az agyvizem forrpontra. Annyira, hogy elhatároztam, megkérdezem tőlük, szerintük a telefonszámom milyen típusú információ, és akkor most ki adathalászik??? Rákattintottam a kapcsolatfelvételre, ahol is közlik velem, hogy milyen témákban van rettentő jó súgójuk... kapcsolatfelvételi lehetőség nuku. Így hozzád szaladtam megosztani a gugli igen elmés adathalászati módszereit. Még egyszer bocs, nyugodtan dobd ki a maratoni kommentem, csak foglalja itt a tárhelyet :)))

Annamari írta...

Cimbilimbi, dehogyis dobom ki! Örülök, hogy részletesebben leírtad, mint én tettem. Mert igen, én is eljátszottam ezt az egészet velük, pontosan ahogy írod. Visszatérve a régebbi témára, a fészbúkon ugyanez a helyzet, ott sincs kapcsolatfelvételi lehetőség, csak "rettentő jó súgó".
Különben tegnap egy IT-s baráttal elcsevegtünk a témán és ő helyeselte a telefonszámkérést, azzal indolokva, hogy ez az ő biztonságukért van. De könyörgöm, az ÉN biztonságom velük szemben nulla szinten van?! Ők megkaphatják a személyes adataimat és visszaélhetnek velük én pedig mit teszek? lenyelem a galuskát és térdet hajtok őfelsége a gugli meg a fészbúk előtt az ingyenes szolgáltatások fejében? Ami nem is ingyenes, hoszen ez az ára, amit elvesznek.
Elégedjenek meg az e-mail címemmel, mert én sem telefonon blogolok, sem pedig netezek, s akkor szent a béke. Ennyi adatot adok magamból, ennél többet nem.
Egyébként pedig köztudottan a google chrome az adathalászat igen fontos eszköze volt (mondjuk, sosem használtam) és nagyon megakadt a fejemben, hogy vajon ki az aki reálisan a nagymérvű guglis fejlesztések hátterében áll? A nagytestvér talán???

Otthon Művek írta...

A gugliban én még nem találkoztam ezzel az üggyel, de ha ilyen van, egyetértek veled, mocsok dolog.
A blogodat viszont nagyon-nagyon-nagyon..........nagyon hiányolnám, remélem nem kell.
Szépek a képeid, látszik már a fényeken, hogy lassan vége... Kár.

Annamari írta...

Adél, köszönöm! Én is remélem, nem zárnak be erőszakkal :o)