2011. június 27., hétfő

Rovarirtás

Amivel önmagában nincs bajom, a csótányok nélküli élet ugyanis kimondottan bejön nekem. Csak a tálalás, na ez az ami nem tetszik...
Múlt héten megjelent egy ragasztvány a lépcsőház bejáratánál, hogy a polgármesteri hivatal irtást szervez a lépcsőházakban és alagsorokban x napon, és hogy ez ingyenes, a hivatal fizeti. És itt is van az első probléma. Van ugyanis városunkban egy "Taxa habitat" nevű különadó, ami ugyan nem sok, évi 10 lej/lakás (az ingatlanadóhoz csatolták) és az ilyen dolgok fedezése a cél - namármost nem lenne sokkal tisztességesebb azt írni, hogy az irtás költségeit ebből az általunk befizetett adóból törleszti a "polgár jenő hivatal"?
(Bár ha már tisztességességet vizsgálunk, mennyire tisztességes új adót kivetni a ház körüli közterület fenntartása és lépcsőházi rovarirtás céljából ha már rendes adófizető polgár vagyok, és az adóm eleve ilyenféle kiadások fedezésére is kellene fordítódjon?!)
Mindezek után valóban megérkezett kora reggeli órákban - iszonyat nagy zajjal, hogy halljuk -, a beharangozott napon egy valami/valaki és kb 90 másodperc alatt valamit befújt a lépcsőházba a földszintre (alagsorról szó nem volt, ugyan már...) - legalábbis sejtem, hogy valamit befújtak. A zajról, amit csaptak, azért, hogy halljuk, mint mondtam, hogy jöttek. (De ez mifelénk bevett szokás... mármint, hogy tudtunkra adják, hogy a munkát elvégezték...)
És ma látok egy újabb fecnit a bejárat előtt, hogy megvolt a rovarirtás és hogy felkérik a légzőszervi panasszal küzdőket, hogy 4 órán keresztül ne menjenek a kezelt térbe azaz a lépcsőházba.
A kérdésem: szerintetek aki el tudta olvasni, az hogyan teleportálta magát a függesztvény elé anélkül, hogy levegőt vett volna a lépcsőházban?
És vajon ezt nem az eredeti fecnin kellett volna feltüntetni? ha már tényleg érdekli őket a saját pénzen megvett rovarirtásunk és saját pénzen megvett egészségünk közötti összefüggés...

Nincsenek megjegyzések: