2010. július 26., hétfő

Közigazgatás és szúnyogok

A szúnyogok továbbra is az agyamra mennek. Tudom, hogy az idei időjárás kedvezett nekik, de azért az önkormányzat is irthatna. Elvégre jónagy adókat fizetünk külön városfenntartásra. 
Hát irtott. Július végén máris. Szombat hajnalban. Repülőből.
Felverte álmából a várost, az tuti, a repülő nagyon alacsonyan röpdösött.
Gondoltam, azért olyankor, mert emberi egészségre is káros lehet az anyag, és hogy elkapják azt az időpontot, amikor a legkevesebb ember járkál az utcán. Jó.
Na de akkor vasárnap délután/estefele hogy lehetett megismételni a dolgot?
Ugyanaz a repülő szórta az anyagot. (El lehet képzelni, ennek milyen hangja van.)
Amúgy rájöttem a magyarázatra. Reklám kérem. Ha szombat reggel felkölti az embert egy alacsonyan szálló repülő, normális, hogy megnézzük, mi is az. És mi lehet annál jobb, mint egész hétvégén az emberek figyelmét arra irányítani, hogy mélyen tisztelt pártunkat és államunkat képviselő önkormányzatunk gondoskodik kényelmünkről a szúnyogirtáson keresztül? (ami egyébként, mint minden, amit tesznek, kötelességük...)
Egyébként pedig, az irtást figyelembe véve az éjjel nem dugtuk be a benti kütyüt áramba, hát hagytak a szúnyogok aludni?!

2 megjegyzés:

PETUNIA írta...

Hmmm.. Mi ebből a tanulság?? A kütyüt mindig be köll dugni. :o)

Annamari írta...

Vagy megtámadni ama bizonyos "taxa habitat" törvényességét, aminek fejében az önkormányzat "rovarirt". Komolyan, életemben annyi csótányt Marosvásárhely utcáin nem láttam, mint idén, csak kóborolnak látszólag céltalanul, de azt jelenti, ahonnan eljöttek, túl sokan voltak. A szúnyogokról már nem is beszélek újra...
A kütyüt pedig be köll dugni... mindig, minden körülmények között :o)))