2011. április 4., hétfő

Soha többet

nem kell nekem olyan gombóc, amit belülről tekerek le!
Megtanultam feltekerni, na de a kötés belőle - nekem nagyon nem jön be.
Tegnap olyan jól haladtam a Silviával, az ötödik ismétlést kötöttem a 20-ból, és a bigyós részen túl eccercsak megállt a fonal, és kezdtem finoman húzkodni kifele, aztán erősebben, aztán egy olló segítségével megoldottam a problémát - valahonnan hiányzik az a fonalmennyiség, ami jobboldalt a tű mellett van, és mindez több darabban - én 3 szálat vágtam át.
Hát így jártam.
Na de legalább tudom milyen így kötni és most már csak remélem, hogy nem az a fonalmennyiség fog hiányozni a befejezéshez, ami tegnap este kijött...

4 megjegyzés:

CrocheTrend írta...

Csak amulok es bamulok milyen gyorsan gyartod a kotott szepsegeket!

Kriszta írta...

Épp ezt akartam írni én is :) Csodaszép lesz ez is, és szorítok, hogy ne hiányozzon a végén ez a fonalmennyiség!

Jucuu írta...

Én úgy tanultam, hogy nagyon vékony, csipkekendős fonalakat sosem szabad a gombóc belsejéből kötni. A tapasztalataid után már biztos, hogy nem is fogok ilyet tenni.
Gondolok én is veled, hogy elég legyen így is a fonal!

bucilla írta...

Sajnálom, hogy így jártál a belülről kezdéssel:( Én ezt egy kézzel fontnál tapasztaltam csak eddig, mert nem blokkoltam ki előtte a fonalat. De én is nagyon felhúztam magam rajta, viszont tanultam belőle, azóta papír gurigát tolok beléjük, hogy véletlenül se történjen meg újból, és kívülről kezdem, pedig alapesetben én szeretek belülről kötni.
Remélem azért nem fog hiányozni a kiesett fonal. Talán jó is egy kis "könnyedebb" munka a kardigán után, nem igaz? :)