2011. február 26., szombat

Nem bírok magammal.

Mégpedig azért nem, mert folyamatosan csak elkezdeni akarok minden kötést. Millió terv, gondolat van a fejemben, és mintha mindet azonnali hatállyal akarom kivitelezni. De hát ez nem úgy megy, mert ugye két kézzel egyszerre csak egy darabon lehet dolgozni - és amikor elkezdve ott van már eddig vagy 5, akkor valahogy le kéne állni az újabb és újabb darabokkal.
Most mégis azon agyalok, hogy ebből a fonalból elkezdjek egy kabátkaszerűséget magamnak. Olyan Shalom kardigán-féle szabásút, de teljesen egyszerűen, és több gombbal záródót, szóval valami könnyű és gyorsat.
Mostanában leginkább a Queen Silvia stólán dolgoztam,
kasmírból kötöm - kb a központi rész felénél, vagy azon picit túl tartok vele. Elég bigyós minta, de ez leginkább most tűnt fel, hogy a képet néztem, kötés közben egyáltalán nem.

7 megjegyzés:

PETUNIA írta...

Hehe... :o) ezen a "fel sem tűnt a bigyó" jót kuncogtam. Én folyton morgolódtam a bigyózásnál és tudtam mennyi van még hátra. Rettenetes hozzáállás nem?:o)

A Te gyorsaságodat ismerve mit sem számít, ha 5-6 dolog van tűn. Pikk-pakk készen vannak. :o)

Bezzeg ...
Én már tervezni sem merek :o(

nöné írta...

Jaj, Te Annamari, mintha csak én mondtam volna ezeket a szavakat:o) Én sem bírok magammal, nehogy fellélegezzek és egy régebbi projektet elővegyek végre, neeeem, tegnap este rögtön kettőbe kezdtem bele:o)
A stóla nagyon szép lesz!!

Jucuu írta...

A shalom nálam is régóta listán van, még fonalat is vettem hozzá annak idején, de nem tudom, hogy miért nem fogtam még bele... Kíváncsi vagyok, hogy milyet fogsz végül kötni, a fonal elég vékonynak tűnik a képen?

Mázsa Viki írta...

Úgy látszik ilyen nem bírok magammal időszak van! Én még be sem fejeztem szomszédasszonyom pulcsiját, elkezdtem életem első kendőjét, egy gailt, tűn van magamnak egy pulcsi, egy sál...A sálat lassan le is vehetem róla, mert kijön a jóidő!

Irenka írta...

Nekem egy cipősdoboznyi tűm van, de már többször előfordult, hogy "kifogyott" egy-egy méret :)). Akkor vagyok leginkább morci magamra, ha nem is tudom, hol keressek pl. hármas tűt, aztán váratlanul előbukkan egy, egy ősrégi UFO-val.

A stóla csodás lesz! Nem is lep meg, hogy észrevétlenül kötöd azt a rengeteg bogyót, nagyon ügyes vagy. A Shalom szép lesz a neki szánt fonalból, de gyors legfeljebb csak nálad :).

peony írta...

Szép lesz ez a stóla, csodálom a türelmed ehhez a sok "bigyóhoz" (Franklin Habit szerint csak nyuszi pottyantások...:-), én valószínűleg a harmadik ismétlésnél a falhoz vágtam volna az egészet...
A sok terv-sok kezdést én is jól ismerem, küzdök is vele rendesen...

Annamari írta...

Petunia, remélem, a kezed javul. A hozzáállásod valóban nem a nupp-sorozatgyártás irányába visz! :o)))
Nöné, Viki, Irenka, Peony - megnyugtat hogy nem vagyok egyedül. :o)))
Jucuu, csak a szabása lesz olyan. De már az sem egészen biztos. Elkezdtem, természetesen, de valami nem tetszik, lehet újra fogom kezdeni. Majd meglátom...