2010. december 21., kedd

Az élet úgy szép, ha zajlik

... mondta valaki, valamikor. És mennyire igaza van!
Hát zajlik, biza, és ezt érezzük is. Én tutira.
Tegnap történt valami, ami okán a postára még jobban haragszom, mint eddig, mégpedig az, hogy egy boríték tartalmát egyszerűen kiszedték, én pedig megkaptam egy üres ajánlott levelet. De cselesek voltak a disznók, mert a celluxragasztást szépen felvágták, és a visszaragasztás után illesztették, majd rá is firkáltak golyóstollal, mintha mi sem történt volna. A végeredmény: kaptak egy újabb feljelentést. Szóban és írásban. Remélem, rögzítették a szóbeli feljelentésemet, és minden jelzőt hallottak és megértettek amivel őket illettem.

De ilyen méregre okot adó események nem csak házon kívül történnek az emberrel, összejön házon belül is. Például amikor az ember észreveszi, hogy a kedvenc pulcsija (gyapjú-kasmírkeverék) nemezelve jön elő a mosásból.
A fotón látható két darab egyforma méret volt eredetileg, és nekem az alsó jó még most is. Természetesen, senki sem tudott eleinte semmit a mosásba való bekerülés körülményeiről, aztán meg arról nem, hogy az állati szőröknek nem tesz jót a 60 fokos vízben való gépi mosás. Aztán abban megegyeztünk, hogy ezután kizárólag én fogom a ruhákat szétválogatni mosás előtt.
A kérdésem: kifoszlana nagyon, ha szétvágnám és táskává alakítanám? És hogy kezdjek neki? Amúgy is mind vágyakoztam egy ilyen Nöné-féle szépségre, hát a sors ezt nekem megadta. Kasmírból. A luxus ugyebár...
Accidental felting of a cashmere-pullover. Made by Him... 

6 megjegyzés:

Jucuu írta...

Luxustáska. :) Vagyis :( Nagyítva a képen úgy tűnik, hogy elég rendesen nemezelődött, de ha bizonytalan vagy, akkor esetleg rakd be még egyszer 60 fokra.

nöné írta...

Jaj-jaj, kicsikém, jól megjártad! Bosszantó, és pláne, hogy drágaságos kasmír is van benne. No de vagy Te olyan leányzó, hogy megérdemled a kasmíros tatyót!!!
Ezen már én is gondolkoztam, hogy milyen lenne felvágni, és más formára szabni-varrni a nemezelt kötést. Ahogy Jucuu írja, biztos ami biztos alapon - most nem véletlenül - járasd meg újra a táncát 60 fokon:o)

nöné írta...

Bánatomban a postáról meg elfeledkeztem. Hát hallod, azért ez már több a soknál, ami ott arrafelé történik. Azért már mégsem a tiféle átkosotokban éltek, és még mindig megy az ilyesféle "szórakozás"? Egyszerűen felháborító, nem találok szavakat (ezeken kívül). Remélem, lesz valami foganatja a feljelentésnek.

Csilla írta...

Jártam már én is jgy nem is egy pulcsival, volt köztük angora pulcsi is, ráadásul piros :( Viszont ilyen negativ postai tapasztalatom még szerencsére nem volt, ez már tényleg felháborító :( Ilyenkor örülök csak igazán, hogy milyen aranyos két postásnőnk van itt a faluban. Nem mindehol ilyenek városon sem, Szatmáron is van olyan posta ahová öröm bemenni viszont van olyan is ahová ha nem muszáj többé be nem teszem a lábam.

rosalia írta...

Have you a nice Christmas, AnnaMari!!

Annamari írta...

Igen, még egyszer kimosom, aztán valamit kezdek vele :o)
Majd elmondom, lehet-e vagdalni ha nemezelődött.
Csilla, ezek ilyenek... így már két feljelentésem van folyamatban ellenük.
Thank you, Rosalía! I wish you all the best!