2010. augusztus 9., hétfő

Bátortalan lépések

a Luminen irányába. Itt csak gyakorlogatok, összejött életem első körcsipkéje, ami majd a kardigán hátán kap helyet.
Érdekes tapasztalat volt, főként, hogy szerintem hibás a minta, az utolsó két soron nekem sehogyse jött össze az, aminek lenni kell, így aztán magam feje szerint kötöttem, és így jó lett.
Lépéseim felbátorodását e hónap utolsó harmadára várom, amikoris lesz hozzá fonalam.
Viszont kezdem a tapasztalatgyűjtést a körbecsipkét illetően: ha nem esik le a tűről az első két-három sorig, utána megy, mint a karikacsapás. Ideje volna nekiállni egy Niebling-nek, de úgy, hogy sikerüljön túljutni az első sorokon. Az eddigi próbálkozásaim kudarcba fulladtak a tűről való lecsúszás miatt, aminek egyik oka a pamutfonal csúszóssága. Talán jó volna valami tapadósabb fonallal kezdeni... na nem ma, most nagyon álmos vagyok már.
Esetleg egy sor North Roe jöhet (már 250 szem körül, vagy ilyesmi), lehet annyi sem...
Vagy így fellelkesülve egy kisebbfajta hópihe? Nem rossz ötlet ez sem...

6 megjegyzés:

Kataca írta...

Szédületes Vagy, Te Lány!!!!

nöné írta...

Hohóóó! Ez nagyon tuti! Csak a bambusz tűt tudom Neked javasolni ehhez a körbe-körbe járkáláshoz:o)

Csilla írta...

Jaj, most aztán jól megijjedtem ettől a Luminentől, pedig nagyon-nagyon tetszik, de nekem a rendes csipke is néha angyon nehéz nem hogy ilyen körbecsipke.

Annamari írta...

Fog ez menni, meg a még nagyobbak is :o)
Nöné, bambusztűvel volt a baj... de a fonal bűne, fényes pamutból akartam kezdeni (én hülye). A gyapjú egyből ment, hát hibák vannak benne, így a fotón látom, lehet, egy újrablokkolás megoldja, de első darabnak azt mondom, meg vagyok vele elégedve...
Csilla, ennyitől nem szabad megijedni, de megkötöm neked a hópihéket, ha akarod! Ha nem, lehet nélküle is. Ez így első darabnak másfél órányi munka volt...

Csilla írta...

Hópihék nélkül ez szerintem nem is Olympian angy szám, az a lényege az egésznek és azért is csak nyers gyapjúból mutatós. Azért nem adtám fel teljesen, nem olyan fából faragtak azért engem sem :)

Kriszti írta...

Már megint egy különleges darab van készülőben. :) Nagyon tetszik a hópihe.