2010. február 18., csütörtök

Fonó. Vagy kötő?

Végre, végre, tegnap sikerült valakivel kötésről beszélni, élőben! Sőt, annál többet is, mert együtt kötöttünk Délkával. Számomra nagyon hasznos volt, legalább látom, hogy más hogyan köt, és nem érzem magam olyan csodabogárnak Marosvásárhelyen, aki kézimunkázik nyugdíjbamenetele előtt :-)))

Köszönöm, Délka, a fonalat! 
Aztán ez alkalomra új tűket és szemjelzőket készítettem, most már a tűim végére vettem fabigyót, ez sokkal stabilabb, de félretéve a praktikusságot - jobban is néz ki. A szemjelzőket még csak ezután fogom használni, mostantól kezdve jön a kétoldalra a lustarész.
És elkezdtük kötni a Lily-of-the-valley sálat, hogy erre hogyan esett a választás - hát praktikussági okok miatt. Merthogy nem egy óriási darab, és minden van benne, amit Haapsalu sálhoz tudni kell: többféle apasztás, kötött kezdés, kitchener stitch, bigyók. Najó, horgolt kezdés nincs, de ami késik, nem múlik, szerintem Délka ittléte alatt még meg fog kötődni egy sál, amit majd másképp kezdünk.
Én valamit elrontottam a sálam elején, úgyhogy tegnap visszabontottam, egészen, és újrakötöttem a szélcsipkét, és aztán csak azért hagytam abba, mert hirtelen erős álmosság vett erőt rajtam éjfél környékén, de ma folytatom. Szóval, a jelenlegi állapot a fenti képen látszik.

8 megjegyzés:

xlliann írta...

Nagyon jó a kötőtűd! A sálról nem is beszélve. Jó kötögetést nektek.

Piszke anyóca írta...

Ezt aztán a kreativitás, sk. kötőtű... :)
Szívesen kötnék veletek, de nem bírom ezt a tempót, mert éhenhal a család, ha mindig csak kötök. :D

Megdolgoztat majd ez a sok nupp, de megéri!

Gabella írta...

SK. kötőtű??? Hát, nem semmi!

Amúgy is divat a kötés, aki nem érti, és azt hiszi, nagymama elfoglaltság, azt küldd el a francba!!!!!!!

krókusz írta...

Köszi, lányok, csipkét általában sk kötőtűvel kötök, kivéve, ha körkötőtű kell hozzá - azt még nem készítettem, de már értem a technikát. Már csak egy vékonyabb perfúziós cső kéne... :-D

Gabella, nem küldöm el őket, csak legyintek... :-)

nöné írta...

Klasszak a fonalaid, az sk. tűkről pedig olvastam, hogyan készíted:o)
A kendő pedig egy újabb leheletvékony pókháló csoda lesz!
És irigyellek az élő közös kötés miatt:o)

krókusz írta...

A fonalakból nem biztos hogy zoknit fogok kötni, ezt majd eldöntöm. A közös kötés nagyon jól jött, mert egészen más valakivel előben megbeszélni a dolgokat. :-)

Belly írta...

Én is imádok kötni.De csak fémmel.Szeretem hallgatni,ahogy csattog:-D

krókusz írta...

Belly,
szívesen látunk a kötőstopikunkban is, és ha kedvet kapsz bármit megkötni a feltettek közül, vagy mást, és mintára van szükséged, szólj.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9196160
A kötőtűk: csipkét szerintem nagyon nehéz fémtűvel kötni. Nem hittem volna, ameddig ki nem próbáltam :-) ez nem csattog, az igaz, de a végeredmény jobb lesz.