2017. június 15., csütörtök

Egy kis ihlet

Hamarosan sok kötős késztermék következik a blogon, ezek határidős projektek voltak. Ajándékba mennek holnap, remélem a címzettek nem olvasnak.
És én nem szeretem a határidős dolgokat. Munkahelyen elég volt és lesz belőlük.
Így hát gyűjtögetem az inspirációt.
Most két olyan darab következik amit felveszek az "ilyen-nekem-is-lesz"-listámra.
Először is ez a zokni.
fotó: INNEN
Már egy ideje szemezgetek vele, de akkor még az ajándékokkal voltam elfoglalva. Ma viszont ha időm (meg a gyerekek) engedi, elkezdem.
Nagyon tetszik, ahogy a két félpár egymás ellentéte. Tetszenek a virágok, tetszik, hogy virágos a talpa is. Még nem tudtam eldönteni, hogy zöldes vagy lilás-rózsaszínes legyen a színes fonal, estig van időm. 
A másik ez a Funky Grandpa kardigán. És nem az eredeti ihletett meg, hanem az, amit egy blogon láttam:
fotó: INNEN 
Nem is tudom igazán mi az, ami megfogott a kardigánban. A színe? A csíkok? A másszínű ujja? Nem tudom. De tény, hogy a blogon látott kardi meghozta a kedvem egy Funky Grandpa-hoz.
Egyébként ez az egyik kedvenc kötős blogom, elég rég olvasom. Egy testvérpár írja - gyönyörűen kötnek mindketten. Ilyenkor irigylek tőlük egy kötős testvért vagy valamilyen rokont, de nekem nem jut belőle. Maradok a város magányos kötögetője. 

2 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

ez a kardigán nekem is tetszett mindig is. A zoknit csak távolról csodálom, sima zoknikat tudok kötni, de a bonyolultabbakhoz, mint ehhez is, nincs bátorságom.

Annamari írta...

Bonyolultabb zoknit kötni is pont úgy kell mint simát :) ha tudsz bármi egyébből bonyolultabbat - és tudsz, mert láttam, tudom - akkor zokniból is menne :)