2017. június 18., vasárnap

Csere

Egy balesetecske nyomán a régi fényképezőgépem tönkrement - kiesett az autóból és az akkus rész zárószerkezete beadta a felmondását. A kendőket már úgy fotóztam, hogy kézzel tartottam az ajtócskát, hát szenvedős menet volt, komolyan.
Én ezt a gépet szerettem. És úgy döntöttem, hogy az utánakövetkező hasonló Nikont veszem meg (és talán egy életre leköteleztem magam a Nikon mellett, de ez még az előző géppel történt). Olyan gép kell amivel rendes makrókat tudok fényképezni, és az előző nagyon bevált.
Volt más gép a kezemben az idők során, Nikon is (de más széria, nem az L100 és utódai), és az sem csinálta azt amit akartam.
Így történt, hogy pénteken elmentem az üzletbe, és megvettem egy L340-est. Nem utolsó generációs, nem tükörreflexes, nem teljesen manuális - de ugyanazt csinálja amit az L100, csak kicsit jobb minőségben.
Így:
Úgyhogy a kötésképtelen időkre lesz más szórakozásom a vakációban.
Még csak ismerkedünk, de azt hiszem, jó lesz ez...

2 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

szép képeket csináltál! nekem is éppen ilyen gépem van. és mivel hűséges típus vagyok, ez lesz addig, amíg el nem romlik. vágyom egy komolyabb gépre, de addig, amíg nem tanulom meg legalább a fényképezés alapjait, nincs értelme cserélni.

Annamari írta...

Engem is a végleges elromlás vitt rá a cserére :) és az előző gép elromlásakor vettem az L100-at. Az azelőtti Fujifilm volt, de valamiért az nem nőtt annyira hozzám.