2014. december 31., szerda

+3

Nem, ez nem a kinti hőmérséklet, mert most -18C van, végre megjött a tél. Hó is van. 
Ilyen kéne legyen a tél: hideg és fehér.
A +3 a befejezett 3 projektre vonatkozik az előző poszthoz képest, pontosabban kettőre, mert a sapka már készen volt akkor is, csak képem nme volt róla. 
Kezdjük a sapkával. Egy kissé megkésett karácsonyi ajándék Zuramnak.
Gyors projekt volt, még úgy is, hogy a mintához képest többször kellett ismételni az egységeket - a férfiaknak hatalmas fejük van.
A fonal Drops merino Extra Fine, 4 mm-s körkötőtűn (szeretem a magic loop-ot).
A minta Lina, Joko Knits-től.
Tervezem, hogy magamnak is kötök egyet.
Valamikor.
Miután a sapkát befejeztem, köthetnékem volt, de nem volt inspirációm. Gondoltam, befejezem a zoknit amit valamikor novemberben kezdtem el. És lőn.
Kettőt egyszerre, orrától kezdve. Kb a lábfej fele volt meg. Az első este megkö9töttem a sarok indításáig, a második nap megkötöttem a sarkait (Fish Lips Kiss újra) meg valamennyit a szárából, aztán tegnap este leláncoltam.
Nem szeretem hogy áll nekem. Túlságosan laza (66 szem 2.5 mm tűn).
De szeretem a színét. 
Lehet, hogy alvózokni lesz, de az is lehet, hogy valaki másé lesz.
És még egy dolog: zoknit kötni egyszínű fonalból borzasztó unalmas.
Nos, befejeztem a zoknit és még mindig kora este volt (22:40 körül), és eszembe jutott, hogy van egy szinte befejezett babakardim. csak a gomboláspántjai hiányoztak és a szálakat kellett elvarrni.
Csak előbb nem találtam a 6 mm-s tűmet. Találtam egy cseretűt (bambuszt, elég nehezen tudtam felszedni vele a szemeket) és megkötöttem a felső pántot. 
Aztán rájöttem, hogy a piros fonal nem lesz elég az alső pántra is, és elég sokáig keresgéltem a fehéret meg a barnát. 
Éjfél körül megkerültek, gyorsan felszedtem a szemeket és éjjel 1-kor már a szálak is el lettek varrva. Már csak gombok kellenek rá, és hordható. Sajnos, nem nálunk, egy kolleganőm babájának szántam, aki áprilisban fog megszületni.
Most azt kéne kitaláljam, mit kössek az éjjel. Itthon ünneplünk, egy jóbaráttal aki megszokta már, hogy mindig fonalazok valamit, és hát most sem lesz ez másként. Pogácsák készen, a többi kaját összedobjuk estefele együtt.

Boldog új évet!
(utolsó kép az internetről)

5 megjegyzés:

Macus írta...

A sapka nagyon jó! A kis kardi meg annyira édes..

Dominika írta...

Csodaszépeket készítettél!
Boldog új évet nektek!

MrsYarnart írta...

boldog új évet, legalább annyit tudjál kézimunkázni, amennyit tavaly. vagy még többet :D

Eszter írta...

Szépeket kötöttél (már megint :), nekem a zokni nagyon tetszik még ha egyszínű is. Bár kötni nyilván más, mint nézegetni. :)

Boldog új évet nektek, Annamari!

Annamari írta...

Köszönöm! Ezt a kézimunka-időt mindenkinek sokszorosan kívánom vissza! Legyen annyi időnk a hobbinkra amennyit szeretnénk! :)