2013. október 7., hétfő

Nagyi

Nos, az úgy van, hogy elég rég szemezgetek a nagyinégyzettel, egyre több van olyan, ami tetszik. És hát lányos anyukaként kezdem látni a praktikumát is.
Aztán a múltkor mutatott gyönyörűség, ez:
(fotó: INNEN)
megadta a végső löketet.
Elkezdtem gyakorolni a granny square-t.
Ezek az első darabok. Próbálkoztam különféle fonalakkal,.
Aztán eldöntöttem, hogy behorgolom a kerek kötőspárnámat.
Ez nem volt jó döntés, mert szembesültem azzal a ténnyel, hogy noha én úgy gondoltam, kört horgolni könnyebb mint négyzetet, ez nincs így. Csupa fodor lett, kisimíthatatlanul fodros. Úgyhogy ezt ki fogom bontani, és majd, ha jobban mennek a dolgok, majd akkor újrakezdem. (és még a szép zöldig el sem jutottam benne...)
Viszont gyakorlásképpen úgy gondoltam, behorgolom a hokedliket.
Kettő van belőlük bent, és ugyan ülésre nem nagyon használjuk őket, de akkor is behorgolom. (Igaz ami igaz, nem is esik jól rájuk ülni, mert odafagy az ember 'gge)
Az első hokedliruhám maradék zöldekből készül. Van még mit gyakorolni az egyenletességen, de szerencsére fonalmaradékom is van bőven.

7 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Szerintem nagyon szép egyenletes! És tudod, ha a kötésnél sokat számít a mosás-blokkolás, akkor a horgolásnál mg ezerszer többet.
De különben meg nagyon jók lettek ezek!!!

shadowbat írta...

Csak egy ötlet - a képek alapján nekem úgy tűnik, azt a mintát használod, ahol van egy vagy több láncszem a hármas csoportok között - próbáltad láncszem nélkül, csak a hármas csoportokat egymás mellé? Sűrűbb és egyenletesebb tapasztaltom szerint.
Én a hatszöggel jártam így mint te a körrel... fodrok mindenfelé :) A négyzet a legegyszerűbb tényleg. Habár a háromszöget még nem próbáltam.

Paat írta...

Szerintem is túl sok, vagy túl nagy az az egy láncszem. Ezért lehet hullámos a köröd. De könnyű belejönni és utána meg vakon is megy, mint a Granny-knek:)

CathlenKata írta...

Én csak egy zugolvasód vagyok, de javasolom előbb csinálj egy sima 1 lsz kőr.Gyakorolni jó, és ha nem nagy még a fenyőfára is felteheted dísznek:-)
4 lsz körré zársz, 2 lsz emelés és 6 egyráhajtásos pálca.
2.sor 2 lsz.emelés (minden sor elején kell) és minden pálca közé 2 pálca.(12 pálca lesz)
3.sortól minden másodikba
4.minden harmadikba szaporítasz ..... míg el nem éred a kellő nagyságot. Nekem nem így lesz hullámos. Igaz minta sincs benne, de ha már nagyon megy akkor kell mintásat csinálni. A láncszemeknek meg egyformáknak kell lenniük, hogy szép szabályos legyen, ám ha picit hullámos csak a köröd gőzöléssel eltüntethető.

A granny kockák szépek nagyon, én túl 3 nagy takarón imádom csinálni, csak összedolgozni ne kelljen:-D
Remélem segítettem.
Üdv:Kata

Kati írta...

Laikus szemmel nézve nagyon szépek:)

paribanu írta...

Hát csak bele vágtál!
:-)
Szuper!
Én már nem akarok ebbe is bele kezdeni...
Sose érnék semmilyen megkezdett munkám végére...:-D

Annamari írta...

Akkor lehet nem is kell teljesen lebontani, csak ezt az utolsó sort, nem? Ez már jobban hangzik...
Igen, Kati, én már rég éreztem, hogy ezt is ki fogom próbálni, és hát eljött az ideje :D Még van hova fejlődni, ajaj, mennyi, de kezdetnek nem olyan rossz :)