2013. május 14., kedd

Meghangyásodva

Most már kész, elegem lett belőlük.
Egy ideig tűrtem őket. Szaporodtak.
Aztán riogattam őket. Magasról tettek a babahintőporra, sóra, szódabikarbonátra. Szaporodtak.
A falból és a parkett alól is másznak elő ömlenek. Ez hozta ki belőlem, hogy meghúztam a vonalat, és a konyha szekrény ALÁ és a fürdőszekrény ALÁ befújtam nekik egy lightosabb szerrel. Ahova Klárika nem tud bejutni. Amiről azt mondták, emberre nem hat, na de azért igyekszem nem kapcsolatba engedni vele Klárikát.
Az idén két fajjal találkoztam a lakásban. Ezt megerősítette egy mirmekológus volt egyetemi kollegám. Az egyiktől igen könnyen megszabadultunk (a szobaitól), na de a másik apró szemtelen mocsoktól sehogyan sem sikerült (a konyhai-fürdőitől)...remélhetőleg máig, de tartok tőle, hogy ki fog újulni.
Szóval azt akarom kérdezni, hogy ki hogy oldja meg ezt a hangya-gondot?

6 megjegyzés:

böpörö írta...

minden nap kb ötször bedugtam a porszívót a rejtekhelyükre, egy ideig meg sem kottyant nekik, aztán egyre kevesebben lettek.
házi praktikák nálunk sem játszottak.
ami még bevált: döglött nagy bogár a zuguk közelébe, arra kirajzanak, és akkor nekiesni a porszívóval. kegyetlen, de muszáj:)

Kékbálna írta...

Nálunk is van mindig, de tavaly szárnyas hangyák lepték el a nappalit.Tele volt velük a függöny, nem győztem seperni őket.

Annamari írta...

Ja, most hogy mondod: porszívóztam is őket, naponta többször. A döglött bogarat kihagyom, nehogy Klárika ehetőnek nézze :D
Tulajdonképpen engem is az lepett meg, hogy a szobába is beköltöztek, a nappaliban csak úgy masíroztak. Pedig ennivalójuk nem volt sok... szóval nem értem. De különben mostanában mindenki panaszkodik hangyásodás okán.

Ágnes írta...

Én a suliból- természetesen igen elítélendő módon-hazavittem 2 (két) darab táblakrétát, és azzal rajzoltam körül a helyeket. Néhány nap alatt eltűntek.

Zsoofi írta...

mi azt a helyet, ahonnan jönnek, éjszaka lefújjuk. és ezzel mindig sikerül rövidre zárni a kapcsolatot. :)

előtte én is próbálkoztam mindenfélével, de nem lett eredménye, hát ezért....
és különben én is igyekszem a lehető legvegyszermentesebben vezetni a háztartást, de például amikor a kisfiamnak gennyesre gyulladtak a szúnyogcsípései, és sehpgyan sem tudtunk fizikálisan (lecsapni) megszabadulni az összes szúnyogtól, akkor is azt csináltam, hogy estefelé, mielőtt sétálni mentünk, befújtam a lakást, aztán meg jól kiszellőztettünk. Sajnos, jó szúnyogelijesztő szert még mindig nem találtam, ha te tudsz, Annamari, mondd el!

Annamari írta...

Ágnes, ha egy helyen jönnének... de a fürdőbe például fogalmam nincs hol kerülnek be. De köszi a tippet, ki fogom próbálni, ez is bababarát.
Zsoofi, úgy vagyok én is, hogy nem akarom túlvegyszerezni magunkat, de aztán eccercsak elszakad a cérnám. Sajnos, szúnyogügyben nem tudok segíteni, ugyan dühöngök a szombat hajnali repülős irtás ellen, de igazából nálunk alig van szúnyog. Viszont olvastam ilyen bio dolgokat, hogy mennyire válnak be fogalmam nincs. Az egyik a citromba tűzdelt szegfűszeg. A másik egy műanyagpalackból készített csapdába a cukros-élesztős víz, ami összeszedi őket. Ennek látom a logikáját, ők a kilélegzett széndioxidra jönnek, ott is az képződik, tehát elképzelhető, hogy hatékony. De ismétlem: én nem próbáltam egyiket sem!
Szúnyog és hangyamentes időket kínánok mindnyájunknak.
(off: ma még nincs hangyánk.)