2013. január 14., hétfő

A dolgok előrehaladásáról

Úgy tűnik, meg fog oldódni az alvásprobléma. Ezzel pedig az én ingerlékenységem is.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, azok alapján is sokat kísérleteztem és van eredmény. Az altatás kb 8:30-9:30-ra korlátozódik, kisebb-nagyobb eltérésekkel és éjjel is már csak háromszor ébredünk.
Kellett hozzá az én eltökéltségem és nagyon erős (ön)bizalmam is.És azóta mintha nappal is jobban aludna, ahogy mondtátok. Igaz, már csak kétszer, de ez ebben a korban normális. Ennek örömére fonok, kötök abban a két esti órában.

Most egy ujjatlan kesztűt kezdtem el kötni, ilyent még nem csináltam, én egyből mélyvízbe ugrottam annak idején az ötujjasokkal.
Gyorsan megy. Azt hiszem lesz folytatása.
Azonkívül pedig Paribanu jelenleg orsón levő fonalán felbuzdulva belefontam én is a rozsdás ByBuci merinó-selyembe.
Ezt kicsit más fonni, de sokkal-sokkal vékonyabbra lehet, mint a tiszta merinót. Sokkal erősebb is a fonal, már egyágúként is.
Úgyhogy most úgy vagyok, hogy a rámszakadt rengeteg szabadidőben nem tudom mit is csináljak, főként, hogy ilyen kincsesbányám is van:
ezekhez is mintát keresek.
És szándékomban áll egy csipkét is elkezdeni. A maradék csipkefonalaimat akarom felszámolni. Bár az is lehet, rendes stóla-kötés lesz belőle, ki tudja... egy fehér Ingrid Rüütli nagyon piszkálja a fantáziámat. Egy fekete Queen Silvia is, de ahhoz most nincs elég fény.

5 megjegyzés:

Zsoofi írta...

Tényleg tele lettél tervekkel egy kis pihenéstől! :)))
Istennek hála!
És leírod, hogy végül hogyan csinálod/ csináltad az altatást?

Zsoofi írta...

Hú, micsoda kincsesbánya!!!!

Kati írta...

Na végre, rád is fér már egy kis pihenés, és persze a leányzóra is:)
Azok a kékes - zöldes fonalak a kedvenceim most is:)

Annamari írta...

Kösz a drukkot!
Ott tévedtem, hogy a fürdéshez akartam kötni az altatást - nálunk ez nem megy. Most van 20 perc hancúrozás már pizsamában, aztán szopi, akkor fel a hálózsák, jön a villanyoltás és sötétben fogja a kezem és elalszik. Meglehetősen gyoran, 10-15 (20) perc alatt.
Ezek a kézzelfontak annyira hozzámnőttek, hogy egyből a tökéletes mintát akarom hozzájuk megtalálni. És ez nagyon nehéz. :)

fenci írta...

Örvendek, hogy kialakult az alvás/altatás - és ehhez tényleg az kell, hogy kicsit határozottabb légy - én is csak a többedik gyereknél jutottam el 'haladó' anya szintre:-)