2012. október 19., péntek

Meisi

Még egy Julia Müller kipipálva, a Meisi. Ez kicsit kalandosabban mint az előzőek, de végülis ugyanolyan jó volt kötni.
Tulajdonképpen natúrszínűből indult, sőt, szinte meg is lett, amikor rájöttem, hogy nem lesz jó a tulajdonosának. Úgyhogy újra megkötöttem. Ezúttal gyorsabban az előző tapasztalatoknak köszönhetően. De gy is 11 napba tellett.
Mivel nem tetszett az eredeti kezdete - az a bigyós - pikósan indítottam. A többi is ment, mint a karikacsapás.
Szeretem a tervezőre annyira jellemző apró részleteket - például az egy-egy ujjon végigfutó csavarást.
Ami kicsit fura volt nekem benne, az a hüvelykszaporítás. Ami nem a hüvelykujj alapjánál van, hanem a kézfejen, ez szétnyomja a szemeket.
Az ezt követő szemelosztás nyomán kerül a mutatóujj csavarása az ujj oldalára.
2.5 mm-s tűvel kötöttem Twister fonalból - sajnos, nem sikerült színhű képet készítenem. Talán legjobb a következő képen, de még ez sem az igazi.  Nem olyan kék és nem ilyen szürke.
Erős volt a napsütés.
Szándékomban állt ma elkezdeni egy újabb projektet, de Klárika ma reggelre kibújt két foga ezt keresztülhúzta. Illetve nem két egész fog, hanem mindkettőből egy kicsike csücsök.
De ma este talán lesz még kötés. Amikor hajlandó lesz aludni...

9 megjegyzés:

nöné írta...

Nagyon szép lett, igazi finom mestermunka!!! Nagyon boldog lesz a tulajdonosa, biztos vagyok benne:)

Otthon Művek írta...

Gyönyörű. Tényleg. Mindig csodállak az ilyen aprólékos munkákért :)

Kati írta...

Ez csodaszép:)

paribanu írta...

Egyetértek Nönével:-) Én már nem is fűzök hozzá semmit...:-)

Dominika írta...

Annamari, ez csodaszép!!!

Norcsi írta...

Nagyon szép a kesztyű, csodállak, hogy ilyen aprólékos munkára tudsz figyelmet fordítani. Mert az idő az egy dolog ugyebár, na de még figyelem is jár vele, gratulálok.

A fogacskáknak meg örülj, ha már áttörte az ínyt, akár csak egy pici részen, csücskön is, akkor már a nehezén túl van. Persze csak ennél a két fognál :) Legalábbis nálunk így volt mindegyiknél.

Annamari írta...

Köszönöm Lányok!
A fogacskák nagyon gonoszak. Szinte éjfélig ébren volt, aztán egész éjjel a leghosszabb darab amit egyhuzamban aludt az 2 óra volt. De legtöbbször max óránként ébredt és kereste a cicit. Amit ugye van már mivel harapni...

bucilla írta...

A tulajdonosa elmondhatatlanul boldog már a tudattól is hogy ilyet készít neki valaki:) Annamarim, lenyűgöző munka, mint minden amit csinálsz, de hogy ezt nekem készítetted, ettől nagyon meghatódtam, abban a kevéske szabadidődben amit Klárika enged neked. Én sose mernék ilyennek nekiállni az biztos. Nagyon nagyon köszönöm! Már most imádom, és annyira fogok rá vigyázni mint a Queen Syilviámra <3

Annamari írta...

Bucikám, öröm volt :)