2012. augusztus 7., kedd

Kötős-vegyes

Kötögettem újra. Ezúttal újabbféle manósapikat, Elisabeth blogjáról inspirálódva (a második fotón a kislány valami ennivaló). Eddig kettőt, de nem fogok itt leállni.
Az első picike lett. Nem bontottam ki, talán majd születik ismerőseink körében késő ősszel-télen kisbaba. De talán máris megvan a gazdája, holnap meglátom - egy szegény családnak vettem hírét, kb egyhónapos babájuk van és ha jó a kisfiúnak (előreláthatóan majd télre), akkor pakolom a nekik szánt csomagba ezt is.
A második ugyanígy néz ki, de azt a fotózás előtt, tulajdonképpen még vizesen odaadtam egy kedves barátnőmnek, akinek a fia pontosan Klára után egy héttel született. Az már méreteiben normálisabb, a lényeg tulajdonképpen a megfelelő tű/fonalpárosítás volt, ugyanebből a fonalból készült, csak 4 mm-s tűvel (a képen látható 3.5 mm volt). Természetesen készül majd még Klárának is, és nem csak neki.
A mintája nagyon egyszerű, ITT megtalálható. A méreteket is egyszerű váltani, úgyhogy áll az eszem, hogy magamnak is kössek. Bár elég érdekesen néznék ki vele az utcán :)

És azt hiszem megtaláltuk a nyugalom szigetét.
Kár, hogy a csend nem fotózható. Sem az illatok. Ez tipikusan az a hely ahol az idő megáll.

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Klára egy egyéniség!:-)))
Nagyon jól áll a sapka rajta, már tudja, tudtodra adja a kis sapka nem kell neki:)
Tündér baba!

Jutka írta...

Klára egy egyéniség!:-)))
Nagyon jól áll a sapka rajta, már tudja, tudtodra adja a kis sapka nem kell neki:)
Tündér baba!

bucilla írta...

Nagyon cuki ebben a sapiban:) (is) oldalról fotózva tényleg olyan mint egy kis manó a pisze orrocskájával:)

MrsYarnart írta...

édes kis manó!a sapka meg jópofa mintájú.