2011. december 4., vasárnap

Szürke

A sok netes bolyongás között azért kötök is. Befejeztem sógorom sapkáját, najó, a mosás hátravan, de azt majd odébb, emellé akarok egy sálat is kötni és majd együtt.
A mintája nekem nagyon tetszett, nagyon logikusan megszerkesztett, megtervezett darab, szépen szinte észrevehetetlenül belecsempészve a szemszám növelését/csökkentését.
(minta ITT, INNEN ingyenesen letölthető)
A fonal az a pulcsi, amit turkáltam majd kibontottam amikor nem volt itthon miből kötni. Az alsó bordás részt 3.25 mm-s tűvel kötöttem, majd átváltottam 3.5 mm-re (Addi mindkettő). Szerintem 3.75-öt is elbírt volna, de már mindegy. Ja és magic loop-on kötöttem, már nagyon megszoktam.
Kb. 2 nap alatt kötöttem meg, úgy, hogy közben még vendégünk volt, meg mi is mentünk jobbra-balra, na meg okosodtam kismama-ügyben, szó mint szó: gyors darab.
Egy kérdés: szerintetek női sapka ez? Mert a minta arra utal, hogy igen, de szerintem simán uniszex, sőt, ilyen színben megkötve inkább pasinak mint nőnek való.
Ha netán sógornak kicsi volna, akkor majd az újrakötött testvérét nagyobb tűvel kötöm, ezt pedig megtartom magamnak, merthogy nekem is nagyon tetszik, minden férfiassága ellenére.
Tegnap el is kezdtem sógornőm Shalomját is, az igen haladós darab, a tapasztalat azt mutatja, hogy unalmas lesz a végefele, de legalább majd jól kikapcsolja az agyam. Vagy épp hagy némi kapacitást gondolkodni?

10 megjegyzés:

Irenka írta...

Nagyon-nagyon tetszik! Uniszex, ez egyértelmű.

Bea írta...

Nekem is tetszik, szerintem is uniszex.

Annamari írta...

Akkor megnyugodtam, hogy nem az én meglátásom nincs a helyén. :)

Annamari írta...

Tegnap néztem az X-faktort, és láttam, hogy szegény fiatalokból mit csináltak a stylist-ok... azt viszont nem tudtam eldönteni, ők csinálják jól és én vagyok tökhülye ehhez, vagy ők csinálják rosszul, vagy egyszerűen csak ilyen hülye divat van manapság...

nöné írta...

A sapi szuper uniszex darab, nagyon jó!
Én azt bírom, amikor a mentorok olykor megkritizálják szegény versenyző kinézetét. Hát könyörgöm, tehet az a szerencsétlen róla, mikor mások aggatják rá a göncöket? Gondolom, olyankor max. a dalolászást engedik meg nekik:o)

bucilla írta...

Szerintem is unisex, és a színe ellenére nem egy "szürke" darab, sőt,mintáját tekintve kifejezetten különleges:) Nagyon tetszik!
Rám is vár még néhány sapka project, idén még csak 1 Thorpe készült:(

Mázsa Viki írta...

Szerintem is unisex! Én az uramon is el tudnám képzelni! Meg nekem is tetszik, csak az én fejemen 1 sapka sem áll jól, főleg ez a fazon. :(

Kati írta...

Nagyon szép, aztán azt már nem tudom, hogy női-e vagy férfi, de szerintem is bármelyik hordhatja:)

Annamari írta...

Akkor megnyugodtam, hogy nem én képzelődök férfi kiegészítők terén :)))
Amúgy kiderítettem, hogy a meglevő sapi az enyém lesz, sógornak nagyobb a feje... :)

Csilla írta...

Szerintem is uniszex, imádom a csavarást, ezt a sapit is feldobja.