2011. december 16., péntek

Esik

végre, és egész éjjel esett az eső. Rám már mindenki iszonyat dühös, hogy mondom, essen csak minél többet, merthogy milyen az esős-saras Karácsony. Egyetértek, a fehér az igazi, de én inkább esős Karácsonyt kérek, mint ivóvízkorlátozást bármikor...
Közben olvasgatom a sajtót, és rádöbbentem, hogy bizony hiába szidjuk mi a másvallásúakat, akik a magaslatokat mind egy-egy templom odarittyentésével "tiszelik meg" vagy legalábbis szándékoznak megtisztelni, amikor saját házunktáján is sepregethetnénk.
Nem vagyok én szobrászkritikus, de hogy néz már ez ki? Hogy lehet ilyen "műalkotást" létrehozni? Az indoklás pedig egyszerűen lenyűgöző, hogy hát a párizsiak sem mind értettek egyet az Eiffel-toronnyal mégis ma mindenki büszkesége. Hát mit mondjak, inkább semmit. De hogy a tájat igenis ez csúfítja el, na ez számomra nyilvánvaló - a pléh annyira nem a tájba illő anyag, hogy ajajaj. (ezt viszont természetvédelmi szakemberként mondom)
Ja és aki a székely motívumokat fel véli fedezni az alkotáson, azt megkérem, mutassa meg nekem is hol vannak.
Ennél rosszabb szerintem már csak a sepsiszentgyörgyi Szent György szobor. Vagy lehet ez még annál is rosszabb...  vagy nem tudom. Na de az legalább nem egy természetközeli szegeletbe lett felpöckölve egy vasoszlopra.
Na de mondom, én nem szobrász vagyok sem kritikus, úgyhogy ez csak egy személyes vélemény.

És hogy végre valami kötés is legyen - bár a szürkeségben készült fotók igencsak pocsékul néznek ki: a sógornőm Shalomja már vagy egy hete ebben az állapotban leledzik:
Most rájöttem, hogy a két adagban vásárolt fonal nem egyforma, de ez kötés közben nem látszott, ott a fekete nyílnál csatlakozik a két adag fonal. Igazából rendes fénynél sem látszik, és csak a fénykép rossz minősége miatt vált ez számomra nyilvánvalóvá... különben szép zöld, de hátha lesz róla rendes kép is Karácsonyig.
És hogy gombok miért nincsenek rajta? Mert tegnap végre elmentem gombért, és a papírra erősített minták közül kiválogattam ami tetszik, mondom a nőnek (aki egyébként ismer, gyakran vásároltam nála ezt-azt) hogy miből kérek, erre 10 perc keresgélés után azt mondja, nem találja amit kértem, de menjek vissza egy másik nap (! 4 gombért) amikor lesz kedve keresgélni. Ránéztem, mondom, ha vissza kell menni 4 gombért, akkor az a visszamenetel más üzletbe lesz meg minden további vásárlásom, hát így van, hogy jövő héten elmegyek a főtéri kedves fonalasnéniimhez (ők is ismernek egyébként), náluk nagyon jó vásárolni.
És ugye miután megkötöttem a sógor sapkáját, megkérdeztem a húgomtól, mekkora  a feje. Na persze, tudhattam volna, hogy a férfiak ilyen nagyobb fejűek, és nem magamra kellett volna méretezzem a neki kötött sapkát, úgyhogy abból is lett egy másodpéldány.
Most készül hozzá a sál, Mrs Yarnart-nál már láthattátok a megoldást, nos az alapötlet ez volt nálam is már rögtön az elején, csak a sapka csavarásának az alsó szakaszát használom hozzá.
Karácsonyig még jó volna Zsófinak is valami egyedi darab... vicces és hasznos is egyben (a manócipők már a teljes baráti társaság tetszését elnyerték). Valamit sürgősen ki kell találnom.

2 megjegyzés:

bucilla írta...

Az a "műalkotás" nálam is kiverte a biztosítékot, még szerencse hogy kötést is mutatsz, attól gyorsan el is felejtettem azt a szörnyűséget. De nem csodálom hogy bántja a szépérzékedet:( Csodás ajándékokkal készülsz a családnak:)

Kati írta...

Hát teljesen egyetértek veled a szoborral kapcsolatban, egyszerűen ronda, és nem odaillő az biztos.