2011. augusztus 26., péntek

Az ősz közeledtének egyik jele,

hogy egyre több imádkozó sáska jön be a városba áttelelőhelyet keresni, ma is többet láttam, de szerencsére a meteorológiai viszonyok nem jelzik még az ősz rohamos érkezését.
Mindenképpen, tegnap este kihasználtuk a jóidőt - ki tudja meddig lehet kiülni még a dombtetőre anélkül, hogy jéggé fagyjunk?
Gyönyörű színek voltak,
de már korán eléggé sötét lett.
Hát igen, ilyen az augusztus vége, fél lábbal még nyárban, de fél lábban az őszben...
Remélem, azért marad még a jóidő szeptember közepéig (ugyebár hamarosan szabadság), de ha azután is, én nem bánom. Azt mondjuk elviselném, ha a kánikula némileg mérséklődne, mert már nagyon nincs itt az ideje.

5 megjegyzés:

Maria írta...

Erről jut eszembe: mint szakember, mondd már meg légyszíves, az imádkozó sáska káros, tehát elpusztítandó vagy nem? Mert idáig egyforma határozottsággal hallottam mindkét véleményt.

Annamari írta...

A természetben nincs káros és hasznos, minden fajnak megvan a maga helye és szerepe. De ha az emberre nézve (termény, egészség, stb) gondolunk, akkor igazából semmilyen kapcsolatban nem vagyunk, leggyakrabban nem is keresztezzük egymás útját, hiszen ő gyepekben, bokrosokban él, mi városban (télire azért húzódnak be, mert melegebb van, egyébként itt is elbújnak), ha mégis találkoznánk, akkor sem bánt, nem csíp, nem harap, emberre nézve nem veszélyes.
Táplálkozását tekintve ragadozó, általában rovarokat fog (vagy egyéb kisméretű állatot), tehát terményekben sem tesz kárt.
Hogy kicsit ijesztő kinézetelű? Igen, mondhatjuk ezt, de nem kell a látszatra hagyatkozni :o)

Csilla írta...

Hozzám is beköltözött egy a konyhába, a szekrény alatt lapul éppen, majd megpróbálom kirakni az udvarra ott keressen magának szállást. Én megmondom őszintén kicsit irtózom tőle, peddig tudom, hogy nem bánt, hisz sokkal kissebb mint én :)

Maria írta...

Köszönöm a válaszodat.

bemka írta...

Gyönyörű dolgokat mutatsz meg nekünk Annamari,köszönöm :)