2011. július 6., szerda

Hétvégére

Kolozsvárra megyünk, úgyhogy Zsófinak készült egy ördögfióka-sapka:
Minta: Grumpus (Anna Sudo)
Fonal: 2 szál piros akril, 2 szál rózsaszín pamut-akril keverék
Tű: 3.75 mm bambusz zoknitű
Gyors projekt volt, tegnapelőtt kezdtem, tegnap fejeztem be és szerintem egy nap alatt is megköthető, ha az embernek több ideje van.
Nehéznek tartom a kezdést, a szarvacskák tetején, ahol 3 szemmel körbe kell haladni - én Emily Ocker kezdését alkalmaztam, de nekem ilyen kevés szemmel körbehaladni bármilyen fajta kezdéssel/kötéssel egy kín.
De a végeredmény tetszik, olyan játékos vicces sapi. És véleményem szerint praktikus is: megköthető, a fület is melegíti és így 4 szállal kötve jó meleg is.
A kötés jellegéből adódóan nyúlik is, tehát remélhetőleg nem egyhónapos használati ideje lesz...
Na és ami meglepett tegnap: a húgom mondta, hogy Zsófi belenőtt a baglyos kardigánba, és használták már! Nagy öröm ez nekem :o)

6 megjegyzés:

Amanda írta...

Nincs is annál nagyobb öröm, ha hasznos amit kötünk. Nagyon vicces sapit kötöttél!

Otthon Művek írta...

Mondhatni ördögien jó! Tényleg. Telitalálat a színe is. Viselje egészséggel! De még ne most!!! Még nyár van! Remélem emlékeznek rá ödafent is!

Csilla írta...

Majd télen jó lenne látni a kiscsajszin ezt a cuki sapit, Nagyon jó lett, biztos jól áll majd rajta is. És igen azt nagyon jó hallanai, hogy szeretik, használják amit az ember szívvel-lélekkel készít.

bucilla írta...

Csúcs lett a sapi:)
Az ember olyan szívesen köt ajándékba, ha így meg van becsülve a keze munkája.

Melinda írta...

Juj, nagyon cuki ez a satyek!:))

Annamari írta...

Adél, a fenti időjárásfelelős az idén nagyon rossz munkát végzett, le kéne cserélni :o)
Jó dolog bizony, hogy tetszik nekik, főként, hogy a testvérem nem volt nagy rajongója a kötött dolgoknak, de úgy látom, ez hamarosan változni fog, s ez jó, nagyon jó.
A sapkához visszatérve, elfelejtettem írni, hogy szerintem hibás a minta ott, ahol a rövidített sorok indulnak, elől. Vagyis, ha a minta szerint kötöttem volna, akkor az egyik fül előbbre, a másik hátrább került volna, 4 szemmel. Azt nem tudom, szándékosan van így vagy nem, de én változtattam rajta. Szerintem szimmetrikus kell(ene) legyen.