2011. július 31., vasárnap

A fészbúkos

rövid kalandom ezúttal a végére ért.
Meraszongya, adjam meg a telefonszámomat, hogy ők elhiggyék, az vagyok, akinek magam mondom és hogy egy személyhez ne legyen több fiók csatolva.
Na most ki az az ökör aki beveszi ezt, és elhiszi?! Nekem ugyanis két érvényes személyes mobilszámom van, meg egy olyan amit ketten használunk. Ez tehát azt jelenti, hogy ha telefonszám alapján akarnak tagszámot, akkor én 3 tag lehetek egyidőben - és máris átvágtam a biztonsági rendszerüket.
Szerintem viszont az adathalászat a cél. És erre a csalira nem akarok ráharapni. Ne küldjek azonnal egy komplett CV-t meg egy adóbevallást is?!
Ha egy újabb kiadású böngésző engedélyezi a belépésemet, akkor oké, ha nem, akkor a fészbúk meg én örökre búcsút intettünk egymásnak máris.
Úgyhogy akit ma első ismerősként bejelöltem az kérem, ne haragudjon, hogy fészbúkon mi kapcsolatot egymással nem fogunk tartani! Szerencse, hogy egyébként sokféle módon tudjuk egymást elérni...

My opinion about facebook, and why I just renounced to be a member of it. Asking someone's phone number seems to me like phishing, not a security-system.

8 megjegyzés:

maze írta...

nekem egyszer küldtek sms-ben egy kódot, hogy bizonyítsam, nem kamu-regisztráció vagyok (céges social pluginhez kellett). azóta nem zaklattak.

Annamari írta...

Nekem azt se küldjenek! Most ez közösségi oldal vagy titkosszolgálat?

Cimbilimbi írta...

Agyam eldobom... nem vagyok egy nagy fészbukkoló, ezek után még ennyire sem leszek. Attól is agybajt kapok, ha ismerőseim izécskéket küldenek, megböködnek, tudomisén mit csinálnak - ez még nem baj, jópofa, de aztán ha vissza akarok böködni, mindenféle alkalmazásokhoz kellene csatlakozni, súlyt, lábméretet megadni - na nem :)

Annamari írta...

Én is így voltam vele. De innentől sehogyse leszek.
És csodálkozunk, hogy a telefonjainkon zaklatnak reklámokkal, ajánlatokkal, amikor jószántunkból adjuk meg a számunkat ilyen-olyan helyeken, jóhiszeműen, arra nem is gondolva, hogy a fészbúktól elkerülhet máshoz is.
Nekem ez a privacy policy olyan tündérmeseszerű... írhatnak ott bármit, mert úgysem tudom leellenőrizni...

Kati írta...

Ezért nincs nekem se Facebook profilom, és nem is lesz.

Annamari írta...

Akkor nem biztos, hogy velem van baj :o)
Komolyra fordítva a szót, ilyen körülmények között szóba nem jöhet, hogy FB-s legyek, bármiről is fogok lemaradni... a személyes adataim titkossága fontosabb nekem a FB tagságnál.

Otthon Művek írta...

Igen!!!! Üdvözlök mindenkit az Antifészbúúk klubban! Nem kell regisztrálni, és nem kérem az adataitokat! Csak nagyon-nagyon örülök, hogy nem vagyok egy dinoszaurusz!
NO, I'M NOT ON FUCKIN' FACEBOOK!
(Bocs, ezt egy pólón láttam, és nagyon tetszett!)

Annamari írta...

:o)))